Uudised

Uus Burgundia tootja - Sylvie Esmonin

Uus Burgundia tootja - Sylvie Esmonin

Sylvie Esmonin on väga kõrgelt hinnantud Gevrey-Chambertin'i veinitootja. Prantsuse veiniteatmik Bettane & Desseauve hindab veinimaja märkimisväärse 4/5 punktiga nagu ka Robert Parker 4/5 ("Excellent"). Sylvie valmistab veini oma perele kuuluvas Gevrey-Chambertin'i mõisas alates 1990. aastakäigust. Veinimaja omab 7 ha veiniaedu, millest 5 ha on Gevrey-Chambertin'is. Veinipuud on enamasti väga vanad. Aastane kogutoodang on kuni 30 000 pudelit.

Kõik viinamarjad koristatakse käsitsi ja eemaldatakse vartest, kuigi järkjärgult liigub Sylvie täiskobarate kääritamise suunas. Seejärel toimub 2-6 päeva külmleotus avatud suurtes tammemahutites. Kääritamise alustab alati ainult naturaalselt esinev pärm. Kääritamine toimub kuni 3 nädalat 30-32 kraadi juures. Teostatakse ka täielik malolaktiline kääritamine. Vein laagerdub erineva vanusega Burgundia (Châtillon) tammevaatides 12 kuud, uue tamme osakaal enamasti 50% ei ületa. Veini ümberpumpamist (ingl. k. racking) ei teostata säilitamaks suuremat CO2 sisaldust, mistõttu on sulfiite vaja veinile tunduvalt vähem lisada.

Meie valikusse lisandus hetkel limiteeritud koguses kaks veini: 

2012 Cuvee Sylvie, Bourgogne Rouge, Domaine Sylvie Esmonin 

Veiniaed on vaid 0.5 ha suurune ning asub Gevrey äärealadel. Veinipuude keskmine vanus on 50 aastat. Aroomis on tunda küpseid kirsse, ploome ja maasikaid. Vein on väga rikkalik ja jõuline. Maitses on tunda lagritsat, mentooli ja nelki. Väga elegantsed tanniinid ja komplekssne järelmaitse.

Antonio Galloni 88-90p
Jancis Robinson 16/20 (2016-2019)

2012 Gevrey-Chambertin, Domaine Sylvie Esmonin

Sylviele kuuluv Gevrey-Chambertin'i veiniaed on 4 ha suurune ning veinipuude keskmine vanus on 30 aastat. Laagerdamisel kasutatakse 40% uusi tammevaate. Selle aastakäigu puhul on kasutatud ka 30% täiskobaraid. Aroomis on tunda kirsilikööri, punaseid marju ning vürtsikust. Maitse on täidlane ja külluslik, kuidas samas on tunda ka siidist ja muljetavaldavat sügavust erinevate tumedate marjadega. Velvetised tanniinid, värske ja mineraalse järelmaitsega. See vein annab suurepärase naudingu üpris noorelt.

Stephen Tanzer 89-91p
Jancis Robinson 16.5/20 (2017-2025)