Uudised

Uued veinid põhja Rhone'st ja Hispaaniast

Uued veinid põhja Rhone'st ja Hispaaniast

Hispaaniast on saabunud uued põnevad veinid kokku kolmest veinimajast. Quinta Sardonia veinimaja asub Sardon del Duero piirkonnas, Ribera del Duero naabruses. See veiniprojekt sai alguse alles 2002. aastal ning on staar veinimeistri Peter Sisseck (Pingus, Ribera del Duero) ja Jerome Bougnaud'i ühisprojekt.

2007 Quinta Sardonia, Vino de la Tierra Castilla y Leon

Pittacum valmistab veini 100% Mencia viinamarjadest loode Hispaanias Bierzo DO piirkonnas. Mencia viinamarjasorti on proovitud võrrelda Cabernet Franc'ga, kuid siiski on tal kõige lähedasemad sidemed Portugali viinamarjasordiga Jaen. Selle veini valmistamiseks kasutatud veinipuud on 50-80 aasta vanused ning pärinevad eri aedadest.

2007 Mencia Barrica, Bierzo D, Bodegas Pittacum

Terras Gauda veinimaja on loodud 1990. aastal ning asub O Rosal Valley's, mis on osa Rias Baixas DO'st. Viimane asub Atlandi ookeani ääres Portugalist põhjapool ning seda piirkonda peetakse ideaalseks valgete veinide kasvupiirkonnaks. Selle piirkonna kliima on äärmiselt pehme (keskmine aastane temperatuur on 15 kraadi), mis võimaldab toota kõrge suhkrusisaldusega ja natuke madalama happesusega viinamarju kui mujal Rias Baixas's. Põhiline viinamarjasort on Albarino.

2010 Terras Gauda O Rosal, Rias Baixas DO, Terras Gauda

2010 Abadia de San Campio Albarino, Rias Baixas DO, Terras Gauda

Põhja Rhone'st on meie valikus nüüd Maison Nicolas Perrin neli punast ja üks valge vein. See projekt sai alguse pärast Perrini perekonna (lõuna Rhone spetsialistid) ja põhja Rhone eksperdi Nicolas Jaboulet kohtumist. See väike negociant firma ei oma veiniaedu, vaid nad tuvastavad eri põhja Rhone piirkondade parimad kasvualad ning ostavad kokku noore veini piirkonna parimatelt kasvatajatelt. Samas kontrollivad nad veinivalmistamist väga hoolikalt. Seejärel laagerdatakse veinid Perrini veinikeldris. Marc Perrin teep lõpliku veinisegu ning Nicolas tegeleb müügiga. Ettevõtmine sai alguse alles 2009. aastal ning veini toodetakse väga väikestes kogustes, kokku kuni 35 000 pudelit aastas.

2010 Crozes-Hermitage (Blanc) AC, Maison Nicolas Perrin

2010 Crozes-Hermitage (Rouge) AC, Maison Nicolas Perrin

2009 Saint-Joseph AC, Maison Nicolas Perrin

2009 Cote-Rotie AC, Maison Nicolas Perrin

2009 Ermitage AC, Maison Nicolas Perrin