Uudised

Juuli 2012 - uued tooted

Juuli 2012 - uued tooted

Itaalia üks kuulsamaid veinimaju Tenuta San Leonardo on teinud punaste veinide kõrvale ka oma esimese valge veini nimega Vette, mis valmistatud 100% Sauvignon Blancist. Viinamarjad pärinevad Trentino põhja osast, mille teravad mäetipud on kujutatud ka veini sildid ning mille järgi vein ka nime on saanud. Mõisa omanik valis just Sauvignon Blanci kuna see viinamarjasort väljendab ennast väga elegantselt ja täidlaselt selles piirkonnas. Seda esimest aastakäiku toodeti vaid 25 000 pudelit. Mõisa uus punavein Terre on valmistatud 50% Merlot ja 50% Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc marjadest.

Tenuta San Leonardo veinimaja ajalugu ulatub tagasi 10. sajandisse. Tänase omaniku Marchese Carlo Guerrieri Gonzaga suguvõsa omandusse tuli mõis 1724. aastal kui valdus alustas tegevust veinitootmisega. Tenuta San Leonardo asub Lõuna-Trentinosl, Adige jõe vasakul kaldal. Mõis koosneb kokku 300 hektarist, millest vaid 20 hektarit on veinipuude all.

Sherry sõpradele on uue tootena Emilio Lustau Manzanilla Papirusa Solera Reserva. Manzanilla on tuntud just oma kuivuse poolest. Vein on valmistatud Solera protsessi järgi. Serveerida külmalt u. 8 kraadi juures aperatiivina, erienvate grillitud kaladega, sushiga ja tapase valikuga.

Castillo de Canena on esimest korda tootnud unikaalse suitsetatud extra virgin oliiviõli. Õli on valmistatud Arbequine oliividest, pressitud 4 tunni jooksul peale koristust ning delikaatselt külmleotatud tammevaatides tammesuitsuga. Happesus on väga madal, vaid 0.20%. Järelmaitses tuleb esile õrn suitsu noot. Sobib paljude toitudega (liha, kala, salatid, kastmed jne.).

2011 Vette di San Leonardo, Vigneti delle Dolomiti IGT

2009 Terre di San Leonardo, Vigneti delle Dolomiti IGT

Manzanilla "Papirusa", Solera Reserva Sherry 37,5cl

Arbequino Olive Oil Smoked with Organic Wood 25cl