Uudised

Francesco Cirelli - Abruzzo veinid

Francesco Cirelli - Abruzzo veinid

Meile on jõudnud põnevad uued veinid Abruzzost. Francesco Cirelli on tõusev staar Abruzzo veinimaastikul. Talle kuulub Atri linna lähistel 8 kilomeetrit Aadria merest orgaaniline 22 hektari suurune farm. Lisaks viinamarjadele kasvatab Franscesco ka hanesid, sigu, lambaid, oliive, küüslauku, viigimarju ja teravilja.

Veinipuude all on vaid 5 hektarit ning aastane toodang on umbes 25,000 pudelit. Esimene aastakäik oli 2008. Francesco motto on "vähem on rohkem". Kogu töö veiniajas ja keldris on 100% looduslik, vähesekkuv ja orgaaniline. Viinamarjad korjatakse ja sorteeritakse käsitsi. Kääritamise algatab looduslik pärm ja veine ei filtreerita ega selgindata. Tammevaate ei kasutata üldse.

Francescol on kaks veinide sarja: "collina biologica" ja "anfora".

"Collina Biologica" sarjas on kolm veini: Pecorino, Trebbiano d'Abruzzo ja Montepulciano d'Abruzzo. Need veinid laagerduvad  4 kuud ainult terasmahutites.

"Anfora" sarjast on kaks veini: Trebbiano d'Abruzzo ja Montepulciano d'Abruzzo. Need veinid laagerduvad 12 kuud 800 liitri suurustes terracota amforades ja 12 kuud pudelis. Amforad on valmistatud eritellimusel Toskaanas. Amforad on suletud terasest kaantega, et vältida oksüdeerumist ja hoida veini värskena. 

Kindlasti tasub vaadata ka kahte lühivideot siin ja siin.