Uudised

Ferdinand's - Saksamaa käsitöö gin ja vermutid

Ferdinand's - Saksamaa käsitöö gin ja vermutid

Meie valikusse on Saksamaalt lisandunud uus käsitöö gin ja kaks põnevat vermutit. Ferdindand'si loojatakse on Dorothee Zilliken (omanimelisest veinimajast Saarburgis) ning Andreas Vallendar (Avadis Distillery omanik ja master distiller). Vallendari perekond on käsitöö napsude destilleerimisega tegelenud alates 1824. aastast ning 11 hektari suurune Zillikeni veinimaja on auhinnatud veine valmistanud juba 270 aastat. 

Gault Millau Weinguide 2017 valis Zillikeni muuseas aasta parimaks veinimajaks Saksamaal (Winemaker of the Year) ning veinimaja reiting selles hinnatud teatmikus on maksimaalsed 5/5 punkti.

Ferdinand's on nime saanud kunagise Preisi kuningriigi metsniku Ferdinand Geltzi järgi, kes muuhulgas oli ka Zillikeni veinimaja üks rajajatest.

Gin on valmistatud käsitööna ning destilleeritud väikeste partiidena kasutades parimat kohalikku toorainet - 30 koostisosa, mis kõik on orgaanilised ja pärinevad oma valdustelt või tulevad lähiümbruskonnast. Kui destilleerimine on lõppenud, siis lisatakse ginile kindel kogus Riesling Spätlese veini Zillikeni hinnatud Saarburger Rausch GG veiniaiast.

Maailma esimesed Rieslingu baasil valmistatud vermutid on samuti tehtud käsitööna väikeste partiide kaupa. Üks nendest on laagerdunud suurtes 1000 liitri suurustes Moseli tammevaatides, kus eelnevalt küpses Zillikeni Riesling Spätlese. 

Ferdinand's Saar Dry Gin

Ferdinand's Saar White Riesling Vermouth

Ferdinand's Saar Dry Riesling Vermouth

Huvi korral tutvu ka Ferdinand'si kokteiliraamatuga siin. Lisaks on meie valikus ka väike kogus Zillikeni tavaveini samast grand cru veiniaiast:

2011 Riesling Trocken 'Saarburg Rausch' Grosses Gewächs