Uudised

Allegrini uued veinid

Allegrini uued veinid

Belpasso on kuulsa Allegrini veinimaja uus vein Venetost, mille puhul 15% veinist valmistatakse appasimento meetodil. Governo on Allegrinile kuuluva Toskaana veinimaja San Polo uus vein, mille teeb eriliseks see, et veini valmistatakse traditsioonilise Toskaana meetodi järgi 'Governo all'uso toscano', kus veinile lisatakse osaliselt kuivatatud viinamarju ning toimub teistkordne aeglane kääritamine.

 

2011 Belpasso, Vino da Tavola, Allegrini (Veneto, Itaalia)

Allegrini veinimaja uus vein. Valmistatud 40% Corvina Veronese, 20% Corvinone, 20% Rondinella, 10% Cabernet Sauvignoni ja 10% Merlot viinamarjadest. 15% viinamarjadest jäetakse 60 päevaks õhu kätte kuivama, kus nad kaotavad umbes 30% oma esialgsest kaalust (appasimento). Ülejäänud 85% veini valmistakse värsketest marjadest. Lõpuks mõlemad veinid segatakse ja vein laagerdub 11 kuud suurtes Slavonia tammevaatides. Happesus 5.6 g/l kohta, jääksuhkur 7 g/l kohta, dry extract 34 g/l kohta.

2012 Governo, Toscana IGT, San Polo (Toscana, Itaalia)

Governo on Allegrini Toskaana veinimaja San Polo uus vein, mis on nime saanud traditsioonilise veinivalmistamise meetodi järgi 'Governo all'uso toscano' , kus veinile lisatakse osaliselt kuivatatud viinamarju ning toimub teistkordne aeglane kääritamine. Governo on valmistatud suuresti Sangiovese viinamarjadest, kuid väike osa on ka Merlot ja Canaiolot. 

Kõigepealt kääritatakse värsked viinamarjad (80%) septembris ja ülejäänud 20% saagist jäetakse kuni 60 päevaks õhu kätte kuivama. Kuivatud viinamarjad pressitakse ning lisatakse esimesele veinile ning kääritatakse koos novembri keskpaigas. Vein laagerdub kaks korda kasutatud väikestes Prantsuse tammevaatides ning suurtes seitsme aasta vanustes Slavonia tammemahutites kokku 12 kuud. Happesus 5.3 g/l kohta, jääksuhkur 10 g/l kohta, dry extract 35 g/l kohta. Aastane toodang on 30 000 pudelit.