Cremant d'Alsace Brut AC, Gustave Lorentz  

Cremant d´Alsace eelkäijat Vin Mousseaux d´Alsace´i on valmistatud juba 1880. aastast, kuid ametlikud apellatsiooni õigused omistati sellele alles 1976. aastal. Cremant d´Alsace vahuveini valmistamine eeldab väga rangeid valmistamistingimusi ja pikaajalist hoolt. Viinamarjad koristatakse maksimaalselt tervelt ja pressimine toimub väga ettevaatlikult, järgides samu nõudeid, mida nõutakse ka "Methodé Champenois" valmistamisel. Pärast traditsioonilist fermentatsiooni "Vin de Base" roostevaba terasest mahutites, suunatakse vein pudelitesse, kus jahedates keldrites toimub teistkordne "Prise de mousse" fermentatsioon. Nimetatud küpsemisperioodi "Sur lattes" käigus pööratakse pudeleid kord päevas, alustades horisontaalasendist ja lõpetatakse siis kui pudel on sisuliselt vertikaalasendis, mille käigus on kogu pärmijäägid vajunud pudeli kaela. Kui sete on vajunud kaela, toimub "dégorgement", mille käigus pudeli kael külmutatakse ja naturaalse surve abil pudelis eemaldatakse settekogum. Lõpuks pudel korgitakse ja kinnitatakse traatvõrega. Gustave Lorentz´i Cremant d´Alsace´ile annab tema tasakaalustatuse ja värskuse oskuslik kasutatavate viinamarjade kombinatsioon: 60% Chardonnay´d - annab veinile täidlust ja happelisust, 20% Pinot Blanc´i - annab õrnust ja delikaatsust, 20% Pinot Noir - annab veinile püsivust. Cremant d´Alsace on perfektne aperitiivina või kokteilina, serveerida 5 - 7 kraadi juures.