Verdejo "Finca Las Coma", Rueda DO, Jose Pariente 75cl

Verdejo "Finca Las Coma", Rueda DO, Jose Pariente 75cl

Nimi: Verdejo "Finca Las Coma", Rueda DO, Jose Pariente 75cl

Riik/regioon: Hispaania, Castilla y León, Rueda

Tootja: Bodegas Jose Pariente

Aastakäik: 2016

Mari: 100% Verdejo

Alkoholisisaldus: 13,5% vol.

Tootekood: 1415

Hinnaklass: €€

Finca Las Coma on Jose Pariente kõige uuem vein, samas ka kõige limiteeritum toodang, esimest 2016. aastakäiku valmistati vaid 2780 pudelit. Vein on valmistatud 100% Verdejo viinamarjast, mis on pärit veinimaja kõige vanemast veiniaiast nimega "Las Coma", aed on istutatud 1910. aastal ja asub La Seca külas. Veiniaied on vaid 2,43 hektarit suur ja seal on väga kivine pinnas, esineb suuri kivirahnusid ja rohkelt lubjakivi, veinipuud kasvavad metsikuna (bush vineyard).

Veini valmistatakse vaid erakordsetel aastatel, viinamarjad korjatakse käsitsi 20 kilogrammi mahutavatesse korvidesse, veiniaias valitakse vaid kõrgeima kvaliteediga kobarad, kõik ebasobiv saak visatakse komposti. Pärast korjamist läbivad viimamarjad teise selekteerimise sorteerimislaudadel ning seejärel pannakse jahutuskambrisse 12 tunniks. Veini käärimine toimub terasest mahutites ja vein laagedub käärimissettel 2250 liitri suurustes foudres tammevaatides kokku 12 kuud.

Finca Las Coma puhul on tegemist äärimiselt unikaalse veiniga, mis väljendab Pariente perekonna personaalset nägemust Rueda tammes laagerdatud Verdejo marjasordi potentsiaalist. Väga põneva karakteriga vein: jõuline, intensiivne, äärmiselt komplekssne. Klaasis särav ja selge, kuldkollase värvusega. Aroom on väga komplekssne ja intensiivne, metsikud ürdid, fenkol, valged lilled, röstine tammevanilje. Maitse tundub alguses täidlane ja jõuline, muutudes mõne aja pärast elegantseks ja pehmeks, delikaatne balanss, kordumatu maitsesügavus, mitmedimensiooniline, külluslik ja avatud lõppmaitse, kus tõuseb esile aniis. 

Toitudest sobib suurepäraselt vürtsikamate küpsetatud kalaroogadega (eriti fenkoliga), rikkalikus kastmes hautatud valge linnulihaga, küpsetatud küülikuga, liharaguuga kooreses kastmes, küpsetatud sea sisefileega. Veini parim serveerimistemperatuur on 8 - 10 kraadi ja soovitav on veini 1-2 tundi enne serveerimist dekanteerida.