Studio by Miraval (Blanc), Méditerranée IGP, Jolie-Pitt & Perrin 75cl

Studio by Miraval (Blanc), Méditerranée IGP, Jolie-Pitt & Perrin 75cl

Nimi: Studio by Miraval (Blanc), Méditerranée IGP, Jolie-Pitt & Perrin 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, Provence

Tootja: Chateau Miraval - Jolie-Pitt & Perrin

Aastakäik: 2020

Mari: 100% Rolle

Alkoholisisaldus: 12,5% vol.

Tootekood: 720

Hind: 19.50

Hinnaklass:

Studio by Miraval on Chateau Miraval'i uus projekt, mis on saanud oma nime kuulsa muusikasalvestamise stuudio järgi, mis on mõisa peahoone lahutamatu osa ning kus on oma muusikat salvestanud sellised kuulsad artistid nagu Pink Floyd, Sade ja AC/DC. Studio veinid on valmistatud parima kvaliteediga viinamarjadest, mis on ostetud ümberkaudsete külade marjakasvatajatelt, eelistatud on just need kasvatajad, kes asuvad lähemal merele ja need põllud, kus on tavapärasest jahedam kliima, kõrgema meresoola sisaldusega pinnas annab veinile väga unikaalse karakteri, isegi kergelt joodise järelmaitse.

Studio Blanc valmistatakse 100% Rolle viinamarjadest (Itaalias tuntakse ka Vermentino nime all). Viinamarjad koristatakse käsitsi varajastel hommikutundidel ning pärast korjamist sorteeritakse marjad kaks korda läbi. Viinamarjad pressitakse kohe pärast sorteerimist, kääritatakse munakujulistes roostevaba terasest mahutites, mille kuju tekitab nn. "batonnage" efekti ja annab veinile rikkalikust ja täidlust. Pärast käärimise lõppemist hoitakse veini terasest mahutites 3 kuud koos käärimissettega, seejärel filtreeritakse ja villitakse pudelisse.

Veinil on väga kahvatu-kollane värvus. Aroomis värske valge virsik, kollane õun, värsked tsitrusviljad ja kerge vürtsikus. Maitse on hea täidlusega, suurepärane värskus ja hea happesus, küpsed puuviljad ja tsitrused, valged lilled, järelmaitses delikaatne ja värskendav mere soolasus.

Toitudest sobib värske grillitud kalaga, mereandidest hautisega, värskete salatitega, külmade lihalõikudega linnulihast, kvaliteetsete oliividega, nooremate juustudega, eriti kitsejuustuga. Serveerida hästi jahutatult 8 – 10 kraadi juures, parim joomiseks 1-2 aasta jooksul aastakäigust.