Sauvignon Blanc "Professor Black", Coastal Region WO, Warwick 75cl

Sauvignon Blanc "Professor Black", Coastal Region WO, Warwick 75cl

Nimi: Sauvignon Blanc "Professor Black", Coastal Region WO, Warwick 75cl

Riik/regioon: Lõuna-Aafrika Vabariik, Stellenbosch

Tootja: Warwick

Aastakäik: 2015

Mari: 100% Sauvignon Blanc

Alkoholisisaldus: 13,5% vol.

Tootekood: 1211

Hinnaklass:

Warwick Sauvignon Blanc viinamarjad on kasvanud maavaldusel, mida aastakümneid kasutati virsikupuude kasvatusena. Siin aretas kõrgelt tunnustatud Stellenbosch'i Ülikooli professor Malcolm „Blackie" Black virsiku-hübriidi, mida tänaseni peetakse Lõuna-Aafrika üheks ilmastikukindlaimaks virsikusordiks ning see sort kannab nime Professor Black. 1970ndate lõpus avastasid valduse Warwick'i veinimaja omanikud ning mõistes valduse potentsiaali valgete viinamarjade kasvatamiseks, otsustati valdus ära osta. 1982. aastal juuriti üles vanad virsikupuud ning sinna istutati just Sauvignon Blanc viinamarjad.

Valduselt korjatud viinamarjadest valmis esimene vein 2002. aastal. Tänaseks omab veinimaja kokku 10,5 hektari Sauvignon Blanc viinamarjaaedu. Viinamarjad koristatakse erinevatel küpsusastmetel, sõltuvalt veinipuude ja konkreetse veiniaia omapärast, eesmärgiks on saavutada võimalikul palju puuviljalisust ja kompleksust. Viinamarju pressitakse väga õrnalt ja pikkamööda, veinivirret kääritatakse väga madalatel temperatuuridel spetsiaalselt disainitud roostevaba terasest mahutites. Pärast käärimist hoitakse veini pärmisettega kontaktis vähemalt 3 kuud, seejärel erinevad veinid segatakse omavahel ja villitakse pudelisse koristusele järgneva aasta juunikuus.

Veinil on äärmiselt selge ja kirgas, valge sõstra mahla meenutav rohekate varjunditega värvus, nooremate, värskemate aastakäikude puhul võib täheldada kerget süsihappegaasi kihinat. Aroom on väga värske ja isuäratav, tunda rohkelt troopilisi puuvilju, guaavit, tikrit ja rohelisi viigimarju, paljude veinisõprade arvates on veini aroomis tunda ka virsikute nooti. Maitse on rikkalik, värske ja elav, väga puuviljaline, suurepärase happesuse ja magususe balansiga, lõppmaitse on kauakestev ja puuviljaline. Soovitav serveerimistemperatuur on 6 - 8 kraadi ning sobiv kaaslane värskete austritega, kammkarbiga, krabilihaga, safraniga valmistatud toitudega, vürtsikate idamaiste roogadega, kitsejuustuga valmistatud salatitega, grillitud mageveekalaga.