Professor Black, Sauvignon Blanc - Semillon, Western Coast WO, Warwick 75cl

Professor Black, Sauvignon Blanc - Semillon, Western Coast WO, Warwick 75cl

Nimi: Professor Black, Sauvignon Blanc - Semillon, Western Coast WO, Warwick 75cl

Riik/regioon: Lõuna-Aafrika Vabariik, Western Cape

Tootja: Warwick

Aastakäik: 2017

Mari: 65% Sauvignon Blanc, 35% Semillon

Alkoholisisaldus: 14% vol

Tootekood: 1211

Hinnaklass:

Uus versioon kuulsast Warwick Professor Black'ist, vein on valmistatud Bordeaux Graves piirkonna valgete veinide eeskujul, veini valmistamiseks on kasutatud 65% Sauvignon Blanc ja 35% Semillon viinamarju. Sauvignon Blanc on pärit läänepoolse asetusega 17 aasta vanusest veiniaiast, mis asub Darling’is ja see asub vaid 13 kilomeetri kaugusel Atlandi ookeanist, aia pinnase alumistes kihtides on setteline merepõhi ja pealmises kihis punase liivaga rikastatud tuhkmuld. Semillon tuleb 14 aasta vanusest aiast, mis asub Elgin’is, koht valiti just oma kagupoolse asetuse tõttu, selle aia pinnase alumistes kihtides on murenenud kiltkivi ja ülemistes kihtides kõrge rauamaagi sisaldusega settekivimid ja kruus.

Viinamarjad korjatakse varajastel hommikutindudel ja eranditult käsitsi, marjad transporditakse veinimajja jahedatel temperatuuridel, kasutatakse ka „kuiva jää” abi, et ära hoida marjade oksüdatsiooni ja säilitamaks veini värskust. Sauvignon Blanc viinamarjadel eemaldatakse varred ja pressitakse suruõhupressiga, seejärel seisab mahl 48 tundi terasest tankides ning alles seejärel pumpatakse alkoholkäärimiseks teistesse terasmahutitesse. Pärast alkoholkäärimist pumbatakse vein 225 liitri suurustesse kasutatud Prantsuse tammevaatidesse, kus see laagerdub 10 kuud, veini ei filtreerita. Semillon marjad pressitakse tervete kobaratena, pärast pressimist seisab vein 1 öö jahedas, seejärel pumbatakse alkoholkäärimiseks 400 liitri suurustesse tammevaatidesse, metsiku pärmiga käärib vein tammes 2 kuud, pärast seda laagerdub vein vanades Prantsuse tammevaatides veel 11 kuud, samal ajal toimub regulaarne batonnage. Veini valmistamise viimases etapis segatakse eri marjasortidest valmistatud veinid kokku ning veini hoitakse vähemalt 3 kuud pudelis.

Veinil on õrn kahvatukollane värvus, väga puhas ja särav. Väga aromaatne, avar ja külluslik aroom, milles õrn tammevanilje, troopilised puuviljad, tsitrused, ürdine roheline noot. Maitses selge mustsõstar, mis on väga omane valgetele Bordeaux veinidele, tunda passionivilja, litšiploomi ja troopilisi tsitruseid, eristub ka lillelisus ja värskete ürtide taimne nüanss, eregiline mineraalsus, märg kivi, Semilloni osa annab veinile täidlast struktuuri ja tihedust, järelmaitses delikaatne Prantuse tamme noot.

Vein sobib hästi küpsetatud mereandidega, kollasaba-tuunikala tartariga mida serveeritakse sidruni ja avokaadoga, aurutatud koorikloomadega ja vähilistega, vürtsika kalahautisega, värske kalaga serveeritud safraniga maitsestatud leemes, küpsetatud kanalihaga jogurtikastmes serveeritud marineeritud juurviljadega, praetud vasikalihalõikudega serveeritud sidruni ja capparikastmega, gnocchi’dega võikastme ja salveiga. Serveerida 12 – 14 kraadi juures, veinil on väga hea küpsemispotentsiaal, optimaalne hoida keldris 8 – 10 aastat.