Oasi Mantellina, Lugana DOC, Allegrini 75cl

Oasi Mantellina, Lugana DOC, Allegrini 75cl

Nimi: Oasi Mantellina, Lugana DOC, Allegrini 75cl

Riik/regioon: Itaalia, Veneto

Tootja: Allegrini

Aastakäik: 2018

Mari: 96% Turbiana (Trebbiano di Lugana), 4% Cortese

Alkoholisisaldus: 13% vol.

Tootekood: 1344

Hind: 23.40

Hinnaklass:

UUS TOODE!

Lugana on väike veinipiirkond Garda järve lõuna osas, mis hõlmab umbes 1000 hektarit maad ja kus toimetavad umbes 120 veinitootjat, seal kasvatatakse põhiliselt ühte marjasorti, paksu kesta ja hilise küpsemisega Trebbiano di Lugana't, mida kohalikud kutsuvad kui Turbiana. 

Marilisa ja Franco Allegrini jaoks oli Oasi Matellina valduse ostmine täesti uus väljakutse. Alates 2016. aastast rentisid nad valdusest 10 hektarit ja tulemused olid niivõrd head, et 2018. aastal otsustati ära osta kogu 40 hektri suurune veinivaldus. Oasi Mantellina asub asub Pozzolengo's ja see on üks põnevaimaid terroir'sid kogu Põhja-Itaalias, suurepäane pinnas, kus on rohkesti kriiti ja savi.

Oasi Mantellinas valmistatakse ainult ühte veini, mis koosneb 96% Turbiana ja 4% Cortese viinamarjadest. Viinamarjad korjatakse käsitsi septembris, marjakobaratelt eemaldatakse varred ja marjad pressitakse ettevaatlikult, kääritamisel hoitakse viinamarjakestasid veinivirdega kontaktis 48 tundi madalatel temperatuuridel, see annab veinile struktuuri ja pika vananemispotentsiaali, nii kääritamine kui laagerdus toimub terasmahutites, vein seisab koos käärimissettega 4 kuud, seejärel villitakse pudelisse, kus küpseb veel vähemalt 2 kuud enne müüki.

Värvuselt kahvatu õlekõrre-kollane rohekate varjunditega. Aroom on delikaatne, aroomis valged lilled, luuviljad, õrn mandlite noot. Maitse on väga elegantne, ümar ja siidine, väga kontsentreeritud ja integreeritud happega, külluslik ja maitsekas.

Serveerida aperitiivina, toitudest sobib külmade eelroogadega nagu carpaccio või tartare, linnulihast toitudega, värske forelliga, õrnsoolatud ahvena või siiakalaga, ka kalaga Jaapani moodi (sushi või sashimi), küpsetatud lõhega või tuunikalaga, pastaga koorekastmes. Serveerida temperatuuril 12 kraadi ja võimalusel avada pudel tunnike enne serveerimist. Vein on väga hea küpsemispotentsiaal 10 – 15 aastat.