Coudoulet de Beaucastel (Blanc), Cotes du Rhone AC, Famille Perrin 75cl

Coudoulet de Beaucastel (Blanc), Cotes du Rhone AC, Famille Perrin 75cl

Nimi: Coudoulet de Beaucastel (Blanc), Cotes du Rhone AC, Famille Perrin 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, South-Rhone

Tootja: Famille Perrin

Aastakäik: 2019

Mari: 30% Bourboulenc, 30% Marsanne, 30% Viognier, 10% Clairette

Alkoholisisaldus: 13% vol.

Tootekood: 513

Hind: 42.00

Hinnaklass:

Coudoulet de Beaucastel viinapuuaiad kuuluvad Chateau de Beaucastel’i veinimõisa valduse koosseisu, kuid asuvad valduse keskusest idas Cotes du Rhone veinipiirkonna haldusalas. Pinnas on identne Chateauneuf-du-Pape piirkonna pinnasega, ladestunud settekivimid ja suured ümarad kivid iidsel merepõhjal. Coudoulet Blanc'i aiad hõlmavaid kokku vaid 3 hektarit, puude keskmine vanus on 30 aastat, aedade harimisel rakendatakse orgaanilise põlluharimise põhimõtteid. Veini valmistamiseks kasutatakse 30% Bourboulenc, 30% Marsanne, 30% Viognier ja 10% Clairette viinamarju.

Viinamarjad koristatakse ja sorteeritakse käsitsi, marjad viiakse väikestes korvides pressimisele, kasutatakse õrna suruõhuga töötavat pressi, veinivirre puhastatakse settest ja kääritamine algab aeglaselt ja ilma lisatud pärmita. Kääritamine toimub osaliselt tammemahutites ja osaliselt roostevaba terasest tankides, pärast käärimist hoitakse veini 8 kuud pärmisettel, osaliselt suurtes tammevaatides ja osaliselt terasest mahutites, lõpuks segatakse erinevad vaadid omavahel kokku, valmis veini puhul ei rakendada külmstabilisatsiooni, pärast pudelisse villimist hoitakse veini minimaalselt 6 kuud veinikeldrites enne müüki.

Vein on värvuselt kristalselt helklev kuldne kollane rohekate varjunditega. Aroom on delikaartne, väga elegantne, eristuvad magusate tsitruste ja ingveri nüansid. Maitse on rikkalik ja täidlane, tunda aprikoose, küpset mangot, väga pikalt kestev järlmaitse, kus on meeldiv vürtsikas mõru noot.

Toitudest serveerida koos küpsetatud linnulihaga, mereandidest hautisega, vürtsikate idamaiste roogadega, tugevamaitseliste Prantsuse juustudega. Soovitav serveerida 12- 14 kraadi juures ja avada pudel mõned tunnid enne serveerimist või dekanteerida vein tunnike enne joomist.