Corralillo Sauvignon Blanc, San Antonio Valley, Matetic 75cl

Corralillo Sauvignon Blanc, San Antonio Valley, Matetic 75cl

Nimi: Corralillo Sauvignon Blanc, San Antonio Valley, Matetic 75cl

Riik/regioon: Tšiili, San Antonio Valley

Tootja: Matetic Vineyards

Aastakäik: 2016

Mari: 100% Sauvignon Blanc

Alkoholisisaldus: 13,5% vol.

Tootekood: 1122

Hinnaklass:

Corralillo Sauvignon Blanc tuleb San Antonio oru veiniaedadest, mis asuvad rannikule kõige lähemal, pinnasetüübis leidub rohkesti graniiti ja kvartskivi, mis annab veinile unikaalse mineraalse noodi. Veini valmistamiseks on kasutatud parimaid Sauvignon Blanc viinamarju, veiniaeda on istutatud eranditult Sauvignon Blanc kloonid 242, Davis 1 ja 107.

Iga veiniaia osa koristatakse eraldi ja alati käsitsi, et saada võimalikult ühtlaselt küpsed marjad. Pärast hoolikat sorteerimist osa marjadest pressitakse täiskobaratena, osadelt kobaratelt varred eemaldatatakse. Veinivirde külmleotus kestab roostevaba terasest mahutites 8 tundi, et rõhutada veini aromaatsust ja värskust. Käärimine toimub madalal temperatuuril erinevate suurustega terasmahutites kokku 30 päeva ja hiljem küpseb vein terastankides koos sette segamisega kokku 3 kuud, et parandada veini aromaatset komplekssust ja tekstuuri.

Veinil on kahvatu laimiroheka tooniga kollane värvus. Aroomis tunda intensiivset mineraalsust ja taimseid noote koos troopiliste puuviljade ja greibiga. Maitse on väga värske ja ümar, lõppmaitse kauakestev, energiline ja mineraalse värskusega. Ideaalne suvevein, mis sobib nii piknikule kerge salati juurde kui ka peene õhtusöögi alustuseks aperitiiviks, väga hea kombinatsioon taignas küpsetatud spargliga, mitmesuguste kalaroogadega, eriti ceviche'ga või valge kalaga "a la Plancha" (grilltud kuumal metallplaadil), klassikaline kaaslane koorese merikarbihautisega. Parim joomiseks võimalikult noorelt, kuid võib hoida 2-3 aastat. Serveerida umbes 10 kraadi juures.

Decanter World Wine Awards 2012 - Gold Medal (5/5 stars)

Matetic on noor veinimaja, mille lugu algas 1999. aastal. Mateticu perekond on pärit Horvaatiast ja nad tulid Tšiilisse juba ligi 100 aastat tagasi ning alustasid lambakasvatusega Patagoonias, kus neil on siiani 100 000 hektarit maad. 20 aastat tagasi ostsid nad veinimaja San Antonio Valley's, kus alustati ka veinitootmist. San Antonio Valley on üks nooremaid Tšilli veinipiirkondi ja see asub ookeanile kõige lähemal. Jahe kliima ja mägised alad teevad veinikasvatamise siin keerukaks aga võimaldavad toota unikaalse karakteriga mineraalseid veine. 2004. aastal ehitatud veinimaja asub Rosario Valley's, mis omakorda on osa San Antonio Valley'st. Kogu valduse suurus on 16 000 hektarit ning lisaks viinamarjadele kasvatakse mustikaid, lambaid, kitsi ning laamasid, tänu kellele on putukate levik kontrolli all ning ei ole vaja kasutada pestitsiide. Seega on kogu valdus, mitte ainult veini valmistamine, orgaaniline alates 2002. aastast. Viinamarju kasvatakse 120 hektaril ning veini valmistamiseks kasutatakse ainult oma valdusel kasvanud viinamarju. Aastane kogutoodang on umbes 170 000 pudelit.