Contrada Salvarenza, Vecchie Vigne, Soave Classico DOC 75cl

Contrada Salvarenza, Vecchie Vigne, Soave Classico DOC 75cl

Nimi: Contrada Salvarenza, Vecchie Vigne, Soave Classico DOC 75cl

Riik/regioon: Itaalia, Veneto

Tootja: Gini

Aastakäik: 2012

Mari: 90% Garganega, 10% Chardonnay

Alkoholisisaldus: 13,5% vol.

Tootekood: 1344

Hinnaklass:

1852. aastal ostis Giuseppe Gini väikese maatüki, mille nimeks oli "Contrada Salvarenza". Kohalikus dialektis "Salvarenza põld" on oma nime saanud legendi järgi, mille kohaselt päästnud just seal noobel rüütel kohaliku aadliku poja Renza röövijõugu käest ("salvare" tähendab itaalia keeles "päästma"). 1925. aastal istutati põllule Garganega viinamarjad ja tänaseks on sellest saanud Gini perekonna üks parimaid viinamarjaaedu. Contrada Salvarenza asub Monte Frosca'st kagus, Monteforte d'Alpone's, Soave Classico tsoonis. Aiakese suurus on umbes 5 hektarit, pinnas on väga omapärane, lubjakivi aluspõhja katab vulkaaniliste kivimite ja tuha segune pinnasekiht. Viinamarjapuud on väga vanad, nende vanus varieerub vahemikus 50 - 75 aastat, osa Gargenega puid on pärit isegi 1920ndatest. Viinamarjad on äärmiselt rikkalike omadustega, veini valmistamisel kasutatakse 90% Garganega ja 10% Chardonnay viinamarju. Viinamarjad korjatakse käsitsi, parimal küpsusastmel, tavaliselt oktoobri esimese kümne päeva jooksul. Pärast ettevaatlikku marjade pressimist mahl jahutatakse, veinivirde käärimine toimub kontrollitud temperatuuril tammevaatides ning edasi laagerdatakse veini 228 liitri suurustes barrique tammevaatides koos pärmikestadega vähemalt 10 kuud (lees). Vein villitakse otse settelt ilma filtreerimata, pudelis küpseb vein keldrites vähemalt 6 kuud.

Salvarenza on värvuselt särav kuldne rohekate varjunditega, aroom on väga kompleksne ja intensiivne, tunda head mineraalsust koos troopiliste puuviljadega, elegantse tammevanilje nüansiga. Maitse on ülikontsentreeritud, ümar, tiheda struktuuriga, samas väga puhas, meeldiva püsiva lõppmaitsega. Soovitav on veini serveerida 10 - 12 kraadi juures koos hõrgu pastaga, kalaroogadega, kodulinnulihast toitude või juustuvalikuga. Aastas toodetakse keskmiselt vaid 12000 pudelit. Veinil on väga hea küpsemispotentsiaal, ideaalsetel tingimustel võib hoida 8 - 10 aastat, headel aastatel kauem.

Gambero Rosso - 3 Glasses