Chateau Majureau Sercillan, Bordeaux AC 75cl

Chateau Majureau Sercillan, Bordeaux AC 75cl

Nimi: Chateau Majureau Sercillan, Bordeaux AC 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, Bordeaux

Tootja: Maison Schröder & Schyler

Aastakäik: 2016

Mari: 42% Sauvignon Blanc, 28% Sauvignon Blanc, 25% Semillon, 5% Muscadelle

Alkoholisisaldus: 12,5% vol.

Tootekood: 619

Hinnaklass:

Chateau Majureau veinimõisa vundament on laotud juba 16. sajandil ja see asub kõrgel mäenõlvakul Dordogne jõe paremal kaldal Salignac’i külas. Napoleon III valitsemisajal andsid tollased omanikud veinimõisale nime „Magereau“, mis tähendab tollases oksitaani keeles „punane pinnas“,  nad ehitasid ka suursuguse kivist mõisahoone, millel olid elegantsed tugisambad ja rohkete skulptuuridega kaunistatud kivimüüritised. Aastal 1980 restaureeriti mõis täielikult ja osteti juurde ka veiniaedu, kokku kuulub mõisale 16 hektarit, paiknedes 180 kraadi ümber mõisahoone, ehitati ka täiesti uus vaadikelder, mis paikneb mõisa põhjaküljes. 2012. aastal ostis Majureau mõisa endine töötusettevõtja Nathalie Guérin, kes muutis mõisa mõne aastaga tõeliselt kaasaegseks veinivalduseks.

Majureu Sercillan Blanc on valmistatud neljast valgest viinamarjasordist: 42% Sauvignon Blanc, 28% Sauvignon Gris (vähetuntud ja haruldane marjasort), 25% Semillon ja 5% Muscadelle. Valgeid viinamarjasorte kasvatatakse mõisas kokku 4,5 hektaril, puude keskmine vanus on 25 aastat, puud kasvavad valdavalt kirdepoolsetel nõlvakutel väikeste sektoritena  ja pinnases on valdavalt kaltsiumirikas savi ja ränikivi (silex). Veiniaedade eest hoolitsetakse äärmise hoolega järgides jätkusuutliku põllumajanduse põhimõtteid. Viinapuude pungade tekkimise perioodil eemaldatakse kaks korda mittesoovitud pungad, hiljem lehtede eemaldamist ei toimu, kasutatakse vaid looduslikke väetisi ja kahjuritõrjevahendeid. Viinamarjad koristatakse käsitsi, kobaraid pressitakse aeglaselt ja ettevaatlikult ning seejäre suunatakse viinamarjamahl roostevaba terasest mahtitesse, kus toimub alkoholkäärimine, malolaktilist käärimist ei toimu, pärast alkoholkäärimist seisab vein käärimissettega kontaktis 3 kuud, sellel perioodil toimub ka regulaarne mehaaniline käärimissette ülessegamine (batonnage).

Veinil on kahvatu õrnkollane värvus, otsekohene aroom, milles eristuvad kollaste puuviljade ja tsitruste noodid, valged lilled, värske taimne nüanss, maitse puhas ja selge, tunda esiteks kerget puuviljasust, värskendavat mineraalsust (silex), seejärel muutub maitse järkjärgult täidlasemaks, lisanduvad riivsaia ja akaatsiamee noodid, järelmaitse rikkalik ja laialivalguv, kuid suurepärase elava happesusega. Värskuse plahvatus tasakaalustatud happesusega, mis peegeldab valgete „bordoo“ marjasoridele omaseid nüansse. Serveerida jahutatult 8 – 10 kraadi juures, sobib hästi hautatud linnulihaga kreemises kastmes, küpsetatud või röstitud kalaga, kana - või sealihast terriiniga või täidetud ning küpsetatud kodulinnuga, samuti nooremate valgehallitusjuustudega  või lamba-kitsepiimast juustudega.