Chateau d'Anglés "Classique" Blanc, Languedoc La Clape AC, Eric Fabre

Chateau d'Anglés "Classique" Blanc, Languedoc La Clape AC, Eric Fabre

Nimi: Chateau d'Anglés "Classique" Blanc, Languedoc La Clape AC, Eric Fabre

Riik/regioon: Prantsusmaa, Languedoc

Tootja: Chateau d'Anglés

Aastakäik: 2009

Mari: 50% Bourboulenc, 40% Grenache Blanc, 5% Rousanne, 5% Marsanne

Alkoholisisaldus: 14% vol.

Tootekood: 713

Hinnaklass:

Vein on valmistatud 50% Bourboulenc, 40% Grenache Blanc, 5% Roussanne ja 5% Marsanne viinamarjadest. Veiniaedade saagikus on madal, 35 hektoliitrit hektari kohta. Veiniaiad asuvad La Clape'i mäe nõlvadel, kus pinnas on peamiselt lubjakivine. Selle piirkonna kliima on väga päikeseline (310 päeva aastas) ja kuiv, kuid ööd on jahedad tänu mere lähedusele ja aedade kõrgusele merepinnast. Tänu sellele saavutavad viinamarjad vajaliku küpsuse aeglaselt. La Clape on ainuke veinipiirkond, mis põhineb eelkõige Bourboulenc viinamarjasordil. See viinamari annab veinile värskuse ja struktuuri ning on La Clape'i piirkonna valgete veinide kuulsuse aluseks.

Viinamarjad korjatakse käsitsi kahe kuu jooksul. Toimub täielik viinamarjade eemaldamine vartest ja aeglane pressimine. Iga viinamarjasordi käärimine toimub eraldi mahutites. Veinivirret hoitakse settega kontaktis 4-5 kuud (toimub regulaarne veini sette põhjast üles segamine). Filtreerimist ega selgindamist ei toimu. Värvuselt on vein helekollane, kuldsete varjunditega. Aroomis on tunda kevadlilli, värskeid vürste ja aniisi. Maitses on tunda valgeid puuvilju, värskust ja mineraalsust.

Noorena on vein värske ja puuvijlane, muutudes kompleksemaks esimese 5 aasta jooksul. Vananemispotensiaal on 8-10 aastat. Toitudest sobib lõhest valmistatud eelroogadega, grillitud kalaga ning samuti valge lihaga. Parim serveerimistemperatuur on 14 kraadi ning soovitav on vein natuke aega enne serveerimist avada.

Bettane & Desseauve - 16/20p