Studio by Miraval, Méditerranée IGP, Jolie-Pitt & Perrin 150cl (MAGNUM)

Studio by Miraval, Méditerranée IGP, Jolie-Pitt & Perrin 150cl (MAGNUM)

Nimi: Studio by Miraval, Méditerranée IGP, Jolie-Pitt & Perrin 150cl (MAGNUM)

Riik/regioon: Prantsusmaa, Provence

Tootja: Chateau Miraval - Jolie-Pitt & Perrin

Aastakäik: 2020

Mari: 40% Cinsault, 40% Grenache, 10% Rolle, 10% Tibouren

Alkoholisisaldus: 12,5% vol.

Tootekood: 722

Hind: 44.00

Hinnaklass: €€

Studio by Miraval on Chateau Miraval'i uus projekt, mis on saanud oma nime kuulsa muusikasalvestamise stuudio järgi, mis on mõisa peahoone lahutamatu osa ning kus on oma muusikat salvestanud sellised kuulsad artistid nagu Pink Floyd, Sade ja AC/DC. Studio on valmistatud parima kvaliteediga viinamarjadest, mis on ostetud ümberkaudsete külade marjakasvatajatelt, eelistatud on just need kasvatajad, kes asuvad lähemal merele ja need põllud, kus on tavapärasest jahedam kliima, kõrgema meresoola sisaldusega pinnas annab veinile väga unikaalse karakteri, isegi kergelt joodise järelmaitse.

Vein valmistatakse 40% Cinsault, 40% Grenache, 10% Rolle ja 10% Tibouren viinamarjadest. Viinamarjad koristatakse käsitsi varajastel hommikutundidel ning pärast korjamist sorteeritakse marjad kaks korda läbi. Kõik marjasordid pressitakse kohe pärast sorteerimist, Cinsault ja Tibouren kääritatakse roostevaba terasest mahutites, Grenache ja Rolle on osaliselt kääritatud munakujulistes betoonvaatides, nende unikaalse disainiga mahutite kuju aitab kaasa pärmisette tsirkulatsioonile veinivirdes käärimise ajal, see annab sarnase efekti nagu „batonnage” ja annab veinile küllusliku struktuuri. Pärast käärimise lõppemist hoitakse veini mahutites 2 kuud koos käärimissettega, seejärel filtreeritakse ja villitakse pudelisse.

Veinil on väga kahvatu õrn-roosa värvus. Aroomis värsked suvised puuviljad, küps virsik, särtsakad tsitrusviljad, delikaatne marjasus ja kerge vürtsikus. Maitse on külluslik ja mahlane, suurepärane isuäratav happesus, eristuvad punased puuviljad, tsitrused, valged lilled, järelmaitses delikaatne soolasus ja värskendav joodi noot.

Toitudest sobib grillitud või värske kalaga, mereandidest hautistega või suppidega, värskete suviste salatitega, külmade lihalõikudega kodulinnulihast, värsked terriinid, vitello tonnato. Serveerida hästi jahutatult 8 – 10 kraadi juures, parim joomiseks 1-2 aasta jooksul aastakäigust.