Protocolo Rosado, Vino de la Tierra de Castilla 75cl

Protocolo Rosado, Vino de la Tierra de Castilla 75cl

Nimi: Protocolo Rosado, Vino de la Tierra de Castilla 75cl

Riik/regioon: Hispaania, Castilla-La Mancha

Tootja: Dominio de Eguren

Aastakäik: 2020

Mari: 50% Bobal, 50% Tempranillo

Alkoholisisaldus: 12,5% vol.

Tootekood: 1412

Hind: 8.60

Hinnaklass:

Dominio de Eguren on kuulsa Rioja veiniperekonna Eguren veiniprojekt, mis toodab Hispaania tippklassi veine ja pakub seda oma klientidele konkurentsivõimelise hinnaga. Veinikelder asub Alava linnakeses ja viinamarju saadakse erinevatest viinamarjaistandusest Castilla-La Mancha piirkonnast. Kasutatakse vaid valitud viinamarjaaedade saaki, valdavalt asuvad veiniaiad 700 meetri kõrgusel merepinnast, aedade vanus varieerub vahemikus 30 - 70 aastat. Kliima on kontinentaalne vahemereliste mõjutustega, väga külmad talved ja kuumad suved, väga palju päikest. Sademeid on vähe, tavaliselt alla 400mm aastas. Viinamarjad on istutatud tavaliselt 1200 taime hektaril, pinnas on aedades savi ja lubjakivi segu, toitainetevaene, hea niiskuspüsivusega, mis aitab kompenseerida veevajadust kuumadel suvekuudel.

Protocolo Rosado on valmistatud 50% Bobal ja 50% Tempranillo viinamarjadest, mis on kasvanud erinevates veiniaedades Manchuela veinipiirkonnas. Viinamarjad koristatakse käsitsi septembri alguses, kogu veinivalmistamise protsessi kontrollib Egureni veinivalmistamise meeskond. Enne käärimisprotsessi algust hoitakse veinivirret kestadega kontaktis 24 tundi 16 kraadi juures, fermentatsioon kestab 7 päeva tempratuuril 18 - 20 kraadi, pärast käärimise lõppemist hoitakse veini mõni aeg settega kontaktis.

Veinil on õrn-kahvatu roosa värvus, oranžika varjundiga. Aroom on äärmiselt elav ja puuviljane, eristuvad värsked vaarikad, metsmaasikad, krõmpsuv punane sõstar, punane greip, lisaks kerge aniisi noot ja värskelt lõigatud lilled. Maitse on väga värske, erakordselt elav ja energiline, delikaatse õrna vürtsika tanniinsusega, ilus balansseeritud happesus, lõppmaitse väga pikalt püsiv ja elegantne. Isuäratav vein, mida on äärmiselt lihtne juua ja pakub rohkelt maitseelamusi väga mõistliku hinna juures.

Serveerida temperatuuril 8 - 10 kraadi, parim joomiseks võimalikult värskelt ja soovitatav juua 3 aasta jooksul pärast pudeldamist. Toitudest sobib hästi värskete salatitega, keedetud või küpsetatud koorikloomadega, mitmesuguste kalaroogadega (pirukad, praetud filee, terriinid), vürtsikas kastmes mereandidega (kalmaar, seepia, kaheksajalg), külmade lihalõikudega (kodulinnu - või sealihast), vürsikate küpsetatud vorstidega, tapastega, kergemate riisi - ja pastaroogadega, värskete nooremate juustudega.