La Vieille Ferme Rosé, Luberon AC, Famille Perrin 75cl

La Vieille Ferme Rosé, Luberon AC, Famille Perrin 75cl

Nimi: La Vieille Ferme Rosé, Luberon AC, Famille Perrin 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, South-Rhone

Tootja: Famille Perrin

Aastakäik: 2017

Mari: 40% Cinsault, 30% Grenache 30% Syrah

Alkoholisisaldus: 13% vol.

Tootekood: 540

Hinnaklass:

La Vieille Ferme Rosé on valmistatud võrdsetes osades Cinsault, Grenache ja Syrah viinamarjadest. Veinipuud kasvavad Ventoux mäestiku kõrgematel nõlvakutel, kus on tavapärasemast jahedam kliima kui madalamates orgudes. Viinamarjad küpsevad nõlvakutel kauem kui tavaliselt ja saavutavad hea happestruktuuri, veinid on jõulisemad, värskemad ja parema balansiga. Pinnases on valdavalt punaka varjundiga kaltsiumirikas setteline muda koos suuremate ümarate kividega, selline pinnasetüüp on tekkinud iidse mere taandumise tulemusena.

Vein valmistatakse „saignée” meetodil, unikaalne rosé veini valmistamise viis, kus punased marjad hoitakse 24 tundi kontaktis mahlaga, et anda veinile värvust, marjasust ja aromaatsust. Seejärel kääritatakse vein roostevaba terasest mahutites nagu valge vein ning pärast 3 kuu möödumist vein filtreeritakse ja villitakse pudelisse.


2017. aastakäik jääb kõigile meelde kui „rekordite aasta”, kõige kuivem aasta viimase 30 aasta jooksul, minimaalne sekkumine veiniaedades, suurepärased ilmastikutingimused korje ajal, üliväike saagikus ekstreemsete ilmastikuolude tõttu ja veinid millel on rikkalik ja unikaalne stiil.


Veinil on särtsakas värskus, erk puuviljasus ja lõbus õrnroosa värvus, kõik elemendid, mida iga veinijooja ootab ühelt healt rosé veinilt. Visuaalis üllatab vein oma pastelsete varjunditega  kahvaturoosa värviga. Värske ja aromaatne bukee, veini aroomis eristuvad punased marjad nagu sõstrad ja kirsid, lisaks tsitruse värskus. Maitses suurepärane tasakaal magususe ja happesuse vahel, värske puuviljasus koos püsiva kauakestva järelmaitsega. 


Vein sobib suurepäraselt aperitiiviks, ideaalne lihtsa ja kiire suvise menüü juurde: salatid, värsked suupisted kalast või lihast, värsked juurviljad dipi või hummusega, bruchettad, kreeka stiilis või tomati-basiiliku mozzarella salat, samuti grillitud kalaga või lihaga. Serveerida 10 – 12 kraadi juures.