Gerbino Rosato di Nerello Mascalese, Terre Siciliane IGP, Di Giovanna 75cl BIO

Gerbino Rosato di Nerello Mascalese, Terre Siciliane IGP, Di Giovanna 75cl BIO

Nimi: Gerbino Rosato di Nerello Mascalese, Terre Siciliane IGP, Di Giovanna 75cl BIO

Riik/regioon: Itaalia, Sitsiilia

Tootja: Di Giovanna

Aastakäik: 2014

Mari: 100% Nerello Mascalese

Alkoholisisaldus: 13,5% vol.

Tootekood: 1941

Hinnaklass:

Gerbino Rosato on valmistatud 100% Nerello Mascalese viinamarjadest, mis tulevad Contessa Entellina piirkonnast 350-450 meetri kõrguselt merepinnast. Veiniaia pinnases on peamiselt lubjakivi ja savi segu. Saagikus on 2 kg veinipuu kohta ning aastane kogutoodang on vaid 15 000 pudelit. Viinamarjad koristatakse käsitsi, leotus koos kestadega kestab 12 tundi kontrollitud temperatuuril. Kääritamine toimub roostevabas terasmahtutites kus ka vein 3 kuud laagerdub.

Aroomis on tunda kannikesi, värsket punast kirssi ning punaseid sõstraid. Maitse on ümar, pehme struktuuriga, sellele viinamarjasordile omase kergelt vürtsika ning mineraalse järelmaitsega. Toitudest sobib ideaalselt merekarpidega, erinevate grillitud kaladega, sushiga, Aasia köögiga ning sealihaga. Serveerida 8-10 kraadi juures.

Di Giovanna veinimaja asub Lääne-Sitsiilias, Sambuca di Sicilia linna kõrval, Agrigento maakonnas. Di Giovanna perekond on veinivalmistamisega tegelenud juba 5 põlvkonda. 1997. aastast on veinimõis sertifitseeritud orgaaniline. Valdused on 110 ha suurused, millest 56 ha kasvavad viinamarjad. Veinipuuaiad kasvavad 330-780 meetri kõrgusel merepinnast ning pinnases leidub vulkaanilist kivimit tufo, lubjakivi ja savi. Muuseas veinivalmistamist nõustab ka maailmas kõrgelt hinnantud Bordeaux veinimeister Denis Dubourdieu.

Gambero Rosso 2016: Oscar (üks 668-st parima hinna/kvaliteedi suhtega veinist Itaalias)