Villa Bucci Rosso, Rosso Piceno DOC 75cl

Villa Bucci Rosso, Rosso Piceno DOC 75cl

Nimi: Villa Bucci Rosso, Rosso Piceno DOC 75cl

Riik/regioon: Itaalia, Marche

Tootja: Bucci

Aastakäik: 2006

Mari: 70% Montepulciano, 30% Sangiovese

Alkoholisisaldus: 13,5% vol.

Tootekood: 1377

Hinnaklass:

Bucci valdus hõlmab ligi 400 hektarit, valdava enamuse võtavad enda alla mais, nisu, suhkrupeet, päevalilled ja oliivid. Valdusel kasvab ka 27 hektarit veinipuusid, 5 hektarit sellest punased viinamarjad. Veinivaldust eristatakse muust põllumajandusest Villa Bucci nimega. Veinimaja on ehitatud 1930. aastal ja asub Marche veinipiikonnas Verdicchio dei Castelli di Jesi alal Ostra Vetere külas. Veinimaja koosseisu kuuluvad maaalune jahe veinikelder, veinikoda, kus asuvad roostevaba terasest marjapress ja mahutid, pumbad, filtrid ja 20 Slavionia tammevaati suurusvahemikus 50 - 75 hektoliitrit. Enamus Bucci toodangust moodustab valge vein Verdicchio viinamarjast, valmistatakse mitmeid erinevaid veine valduse eri aedadest ning väikese osa moodustab Tenuta Pongelli punavein. Veinimaja kogu marjasaak koristatakse käsitsi ning pressitakse väga ettevaatlikult. Veini valmistamiseks kasutatakse vaid esimese pressi tulemust, igast marjasordist ning eri aedadest valmistatakse erinev vein ning lõpuks segab veinimeister Giorgio Graie lõplikud cuvéed. Villa Bucci Rosso on Bucci veinimaja kõige limiteeritud punavein, valmistatakse 70% Montepulciano ja 30% Sangiovese viinamarjadest, vein valmistatakse kõige vanemate puude saagist, mis kasvavad Rosso Piceno DOC's. Mõlemast viinamarjast valmistatakse eraldi vein, marjaleotus on lühiajaline ja toimub roostevaba terasest mahutites, vein laagerdub 50 – 75 hektoliitri suurustes tammevaatides 12 kuud ning pärast pudelisse villimist veel 6 kuud veinikeldris.

Värvuselt sügav rubiinpunane, aroom võimas ja rikkalik, intensiivse marjasusega, maitse on kontsentreeritud ja kompleksne, väga hästi balansseeritud puuviljasus ja hape. Sobiv kaaslane ulukillihaga, küpsetatud loomalihaga, röstitud sealihast ahjupraega, samuti rikkalikus kastmes pastaga või küpsetatud juurviljadega. Serveerida 18 – 20 kraadi juures.

Gambero Rosso - 2 Glasse