Valpolicella Ripasso DOC, CorteGiara by Allegrini 75cl

Valpolicella Ripasso DOC, CorteGiara by Allegrini 75cl

Nimi: Valpolicella Ripasso DOC, CorteGiara by Allegrini 75cl

Riik/regioon: Itaalia, Veneto

Tootja: CorteGiara by Allegrini

Aastakäik: 2014/2015

Mari: 70% Corvina Veronese, 30% Rondinella

Alkoholisisaldus: 13,5% vol.

Tootekood: 1780

Hinnaklass:

CorteGiara Ripasso Valpolicella valmistamiseks kasutatakse 70% Corvina Veronese ja 30% Rondinella viinamarju. Viinamarjad on kasvanud Veneto veinipiikonna Valpolicella alamtsooni mägistel nõlvakutel, põhiliselt kagupoolsetel. Aiad asuvad kõrgustel 180 - 250 meetrit merepinnast, pinnas on segu kaltsiumirikkast kriidikivist ja savist, istutustihedus on 3000 veinipuud hektaril, saagikus 68 ha/ha kohta, keskmine vanus on 29 aastat.

Viinamarjad koristatakse käsitsi oktoobri esimesel nädalal. Vein valmistatakse kasutades Veneto traditsioonilist meetodit „ripasso", kus noor vein kääritatakse veelkord novembris koos 2 kuud kuivatatud viinamarjadega. See meetod annab lõplikule veinile rohkem täidlust ja sügavust. Veini laagerdatakse 14 kuud väikestes prantsuse tammevaatides.

Värvuselt intensiivne rubiinpunane, aroom on külluslik ja elegantne, eristuvad üliküpsed puuviljad, marjakeedis, vanilje, kaneel ja pähklikoor. Maitse on kuiv ja pisut robustne, täidlane ja püsiv, pika järelmaitsega. Toitudest soovitatakse haudepotis küpsetatud lihaga, praetud lihaga koos maisipudruga, grillitud veise välisfileega, vutilihaga, veiseliha lõikudega seenekastmes, lambaribiga, keskmiselt küpsete juustudega. Serveerida 16 kraadi juures.

International Wine Challange - Silver Medal