Trilogy, Simonsberg-Stellenbosch WO, Warwick 75cl

Trilogy, Simonsberg-Stellenbosch WO, Warwick 75cl

Nimi: Trilogy, Simonsberg-Stellenbosch WO, Warwick 75cl

Riik/regioon: Lõuna-Aafrika Vabariik, Stellenbosch

Tootja: Warwick

Aastakäik: 2009/2011

Mari: 60% Cabernet Sauvignon, 29% Cabernet Franc, 11% Merlot

Alkoholisisaldus: 14,5% vol.

Tootekood: 1205

Hinnaklass:

Warwicki veinimõis asub Stellenboschi piirkonna põhjaosas, orus, mida ümbritsevad Simonsbergi, Kanonkopi ja Klapmutskopi mäed. Valdus oli algselt üks osa piirkonnast, mida tunti kui "Hea Edu" piirkonda. See 18. sajandist pärit farm kuulus omal ajal kolonel Alexander Gordonile, kes andis farmile Warwickshire rügemendi auks (Alexander Gordon oli Buuride sõjas nimetatud rügemendi komandör) tema tänase nime. Nagu paljud tema kaasvõitlejad, nii otsustas ka Gordon jääda pärast sõja lõppu Lõuna- Aafrikasse. Elama asus ta Warwicki mõisa, kus ta tegeles edasi kariloomade kasvatusega ja puuvilja kasvatusega. Palju aastaid hiljem, 1964. aastal ostis farmi Stan Ratcliffe, ostmise hetkel ei kasvanud valdusel ühtegi viinapuud. Esimesena istutati Cabernet Sauvignon viinamarjad, mis on tänaseni veinimaja põhiline viinamarjasort. 1971.aastal liitus meeskonnaga Norma Ratcliffe. Pärast paljusid reise Bordeaux´sse (Norma Ratcliffe on praktiseerinud palju aastaid Medoc´is Chateau Senejac´is) ja konsulteerimist sealsete veinitootjatega, ehitati oma veinikelder ja alustati veinivalmistamist "Bordeaux" stiilis. 1981. aastal istutati esimesed Merlot ja Cabernet Franc viinamarjad. 1984. aastal alustati oma esimese pilootprojektiga, täishoo sai tootmine sisse järgmisel aastal. Täna juhib veinimaja viinamarjakasvatust Nicholas Dowling ja veinivalmistamise eest hoolitseb noor andekas veinimeister Anna-Mareć Mostert. 1999. aasta lõpuks oli viinapuude all 57 hektarit maad (Cabernet Sauvignon 17,42 ha, Cabernet Franc 2,25 ha, Merlot 5,34 ha, Pinotage 8,91 ha ja Chardonnay 6,32 ha). Veini laagerdamiseks vahetatakse igal aastal keskmiselt 30 - 40% tammevaatidest uute vastu.

Vein on valmistatud 60% Cabernet Sauvignon, 29% Cabernet Franc ja 11% Merlot viinamarjadest. Iga viinamarjasort on korjatud eraldi ja igast sordist valmistatakse eraldi vein. Fermentatsioon toimub roostevaba terasest mahutites, protsessi alguses hoitakse mahla marjakestagega kontaktis 7 päeva, seejärel kestad eraldatatakse ja käärimine jätkub. Veinid laagerduvad 27 kuud Prantsuse tammest 225 liitri suurustes vaatides, uute tammevaatide osakaal on umbes 60%, 20% kord varem kasutatud ja 20% kaks korda varem kasutatud. Malolaktiline fermentatsioon toimub tammevaatides. Pärast laagerdusmiprotsessi lõppu valmistatakse lõplik vein paljude degustatsioonide tulemusena. Värvuselt intensiivne tumepunane. Veinis aroomis tunda küpseid puuvilju, seedrit, taimseid noote, vürtsi, musti metsamarju, musti oliive, külluslik ja isuäratav, kergelt magus ja pinnaseline, taustal õrn šokolaad ja mocca. Maitse on täidlane, samas ümar, tunda küpseid pehmeid tanniine, ploome, mustsõstart, röstitud mandleid, vaniljet ja kohvi, avaras ja püsivas lõppmaitses vürts ja metsamarjad. Nooremaid aastakäike on soovitav dekanteerida. Serveerida temperatuuril 16 - 18 kraadi, sobib ideaalselt küpsetatud vasikalihaga, ulukilihaga, rikkalike hautistega. Põnev kombinatsioon mõru sokolaadiga või šokolaadidessertidega.

Wine Spectator - 93p