Three Cape Ladies, Stellenbosch WO, Warwick 75cl

Three Cape Ladies, Stellenbosch WO, Warwick 75cl

Nimi: Three Cape Ladies, Stellenbosch WO, Warwick 75cl

Riik/regioon: Lõuna-Aafrika Vabariik, Stellenbosch

Tootja: Warwick

Aastakäik: 2015

Mari: 41% Cabernet Sauvignon, 32% Cabernet Franc, 25% Merlot

Alkoholisisaldus: 14% vol.

Tootekood: 1213

Hind: 27.70

Hinnaklass:

Three Cape Ladies loodi esimest korda 1997. aastal kui tribuut tõelistele “Cape Blend” veinidele. Algselt kasutati kompositsioonis klassikalisi Bordeaux viinamarjasorte Cabernet Sauvignon'i ja Merlot'd koos Lõuna-Aafrika “kohaliku” marjasordiga Pinotage. Täna tähistab 2015. aastakäik selle veini 21. sünnipäeva ja veini marjade kompositsioon on pisut muutunud järgides Norma Ratcliffe'i soovi looua Stellebosch'is parimad "bordeaux-stiilis" punaveine.

Three Cape Ladies valmistamiseks on kasutatud 41% Cabernet Sauvignon, 33% Cabernet Franc'i ja 25% Merlot viinamarju. Igast viinamarjasordist valmistatakse eraldi vein, marjade matseratsioonil ja kääritamisel on kasutatud roostevaba terasest mahuteid, seejärel segatakse (assamblage) lõplik vein, mis laagerdub 18 kuud keskmise röstiga Prantsuse tammevaatides, millest 30% on uued tammevaadid, 40% kord varem kasutatud, ülejäänud 2 korda. Iga viinamarjasort annab segule oma nüansse: Cabernet Sauvignon on segu ”selgroog”, mis annab küpseid tanniine ja jõulise struktuuri, Cabernet Franc annab värskust ja mineraalsust, Merlot pakub delikaatset vürtsikust koos meeldiva pehmusega.

Värvuselt sügav purpuri varjundiga rubiinpunane. Aroom on külluslik, eristuvad mustsõstar, must ploom, vürtsid, kaneel, kakaopulber ja kuivanud lavendel. Maitses lopsakas puuviljasus, mustad marjad, kaneel koos 
värske fenkoliga, meeldiv täidlus koos kuivade tanniinidega, suurepärane integreeritud happesus.

Vein on juba praegu joomisküps, kuid areneb veel järgmised 5-7 aastat, vananemispotentsiaal 10-15 aastat. Toitudest serveerida koos küpsetatud punase lihaga, grillitud steigiga, jaanalinnulihaga, ulukilihaga, tomatite baasil valmistatud hautistega, päikesekuivatatud tomatite baasil valmistatud toitudega, seene-risotto’ga, lasagne'ga, grillitud Portobello seentega, mis on serveeritud fenkoli ja rohelise paprika kastmes.

Decanter 93 p
Tim Atkin 92 p
Winemag 90 p