Syrah, Vin de France, Maison Les Alexandrins 75cl

Syrah, Vin de France, Maison Les Alexandrins 75cl

Nimi: Syrah, Vin de France, Maison Les Alexandrins 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, North-Rhone

Tootja: Domaine & Maison Les Alexindrins

Aastakäik: 2016

Mari: 92% Syrah, 8% Viognier

Alkoholisisaldus: 13,5% vol.

Tootekood: 525

Hinnaklass:

Les Alexindrins'i veiniprojekt sai alguse 2009. aastal kui Guillaume Sorrel (Domaine Sorrel, Hermitage) ja Alexandre Caso (veinimeister ja kolnsultant) asutasid Domaine Les Alexandrins'i veinimaja Mercurol'is. Aastal 2015. aastal liitus projektiga ka Nicolas Jaboulet (Maison Nicolas Perrini) omandades projektis enamusosaluse ning loodi ka uus negociant-label Masion Les Alexandrins. Maison Les Alexindrins (enne Maison Nicolas Perrin) on väike negociant firma, kes ei oma veiniaedu, nad spetsialiseeruvad põhiliselt Rhone'i põhjaosas asuvatele piirkondadele ja otsivad välja sealsed parimad kasvualad ning ostavad kokku noore veini kohalikelt parimatelt kasvatajatelt. Nad kontrollivad veinivalmistamist algusest lõpuni ja veinid laagerdatakse Domaine Les Alexandrins veinikeldrites.

Antud vein on valmistatud 92% Syrah ja 8% Viognier viinamarjadest, valgete viinamarjade kasutamine on Põhja-Rhone'is vana  traditsioon ja annab veinile aromaatsust ja värskust. Veinipuude keskmine vanus on 15 aastat ja puud kasvavad terrassidel, aiad asuvad Rhone oru erinevates paikades nagu Isère, Drôme ja Ardèche. Viinamarjakobarad külm-leotatakse enne kääritamist 48 tundi, esimestel päevadel toimub sagedane ülepumpanime (pumpng over), hiljem tehakse veinimütsi alla surumist. Umbes pool kogu veinist hoitakse 5-6 kuud roostevaba terasest mahutites, see aitab hoida veini värskust ja puuviljasust, teine osa veinist laagerdatatkse sama kaua suurtes tammepuust mahutites, et saada paremat tanniinsust.

Vein on puuviljaline ja hea struktuuriga, aroomis mustsõstrad ja hea vürtsikus. Maitse on värske ja elav, tanniinid on pehmed ja ümarad. Viognier marja elegantsus ja ümarus sulandub ideaalselt Syrah jõulisuse ja struktuuriga. Ideaalne joomiseks juba oma nooruses, kuid võib hoida järgnevad 5 aastat. Serveerida pisut jahedamalt 14-16 kraadi juures ja sobib grillitud punase lihaga, ahjulihaga, keskmiselt küpsete juustudega ja ka eksootiliste vürtsikate roogadega.