Sierra Cantabria Seleccion, Rioja DOC 75cl

Sierra Cantabria Seleccion, Rioja DOC 75cl

Nimi: Sierra Cantabria Seleccion, Rioja DOC 75cl

Riik/regioon: Hispaania, Rioja

Tootja: Sierra Cantabria (Eguren)

Aastakäik: 2014

Mari: 90% Tempranillo, 10% Graciano

Alkoholisisaldus: 13,5% vol.

Tootekood: 1432

Hinnaklass:

Sierra Cantabria Seleccion valmistamiseks on kasutatud 90% Tempranillo ja 10% haruldast Graciano viinamarja. Viinamarjad on kasvanud Sierra Cantabria veinimaja San Vicente de la Sonsierra ja Laguardia valduse aedades Rioja veinipiirkonnast. Veiniaedade pinnases esineb kaltsiumirikast savi ja kruusa. Veinipuude keskmine saagikus on 39 hl/ha kohta, viinamarjad korjatakse oktoobrikuu esimesel nädalal. Viinamarjad koristatakse käsitsi, sorteeritakse ja puhastatakse veinimajas sorteerimislaual. Veini valmistamine on traditsioonile, kõikidelt kobaratelt eemaldatakse varred, veinivirre kääritatakse kontrollitud temperatuuril 27 kraadi juures 8 päeva, seejärel lastakse veinivirdel seista koos kestadega 14 päeva, iga päev rakendatakse mahutite ülepumpamist 2 korda päevas. Edasi laagerdub vein 6 kuud 225 liitri suurustes Ameerika ja Prantsuse tammevaatides, vaate on kõige rohkem 3 korda varem kasutatud. Pärast tammelaagerdust suunatakse vein terasmahutitesse, kus vein küpseb omakorda veel 6 kuud. Enne pudelisse villimist läbib vein kerge filtreerimise.

Veinil on särav rubiinpunane värvus, purpuri varjunditega. Aroom on vürtsikas, värske ja küps, tunda idamaiseid ürte, kirssi, jõhvikaid, musti ja punaseid sõstraid, magusat tammevaniljet. Maitses külluslikult puuvilju, must kirss, pehmed tanniinid, hea happesus. Väga omanäoline ja elegantne Rioja, suurepärane sissejuhatus piirkonna punaveinide maailma. Sobib grillitud punase lihaga, kodulinnu ja sealihaga, rammusate hautistega, vinnutatud lihaga, kuivatatud singiga, keskmiselt küpsete juustudega. Soovitav serveerimistemperatuur on 16 - 18 kraadi ja vein on parim joomiseks järgmised 3 - 5 aastat.

Guia Penin 2015 - 91 punkti