Sierra Cantabria Reserva, Rioja DOC 75cl

Sierra Cantabria Reserva, Rioja DOC 75cl

Nimi: Sierra Cantabria Reserva, Rioja DOC 75cl

Riik/regioon: Hispaania, Rioja

Tootja: Sierra Cantabria (Eguren)

Aastakäik: 2009

Mari: 100% Tempranillo

Alkoholisisaldus: 14% vol.

Tootekood: 1434

Hinnaklass:

Sierra Cantabria Reserva on klassikaline Rioja tippvein. Vein valmistatakse 100% Tempranillo viinamarjadest, mis on korjatud rohkem kui 30 aasta vanustelt viinapuudelt San Vicente de la Sonsierra valduse aedadest Rioja veinipiirkonnast. Veinipuude keskmien saagikus on 37 hl/ha kohta, viinamarjad korjatakse oktoobrikuu viimasel nädalal. Koristuse ajal valitakse vaid parimad kobarad ja need omakorda selekteeritakse veinimajas sorteerimislaual. Veini valmistamine on traditsioonile, kõikidelt kobaratelt eemaldatakse varred. Veinivirre kääritatakse kontrollitud temperatuuril 28 – 30 kraadi kokku 8 päeva. Seejärel lastakse veinivirdel seista koos kestadega 21 päeva, alguses tehakse iga päev 2 ümberpumapamist, hiljem 1 kord päevas. Järgmise sammuna suunatakse vein tammevaatidesse, kus leiab aset ka malolaktiline käärimine. Vein laagerdub Prantsuse ja Ameerika tammevaatides kokku 18 kuud, nendest 40% on "uus” tamm, 60% kõige rohkem 3 korda varem kasutatud tammevaat. Veinid pumbatakse ühest vaadist teise iga 4 kuu tagant, aidates eemaldada veinist naturaalsel moel tahkeid osakesi ja setet. Vein villitakse pudelisse filtreerimata.

Veinil on sügav rubiinpunane värvus, veidi küpse veini varjundiga. Aroom on väga soe ja isuäratav, väga elegantne ja peene tammevanilje nüansiga, selge balsamiline nüanss koos pinnaselise hõnguga. Maitse on intensiivne ja võimas, meeldiva küpse karakteriga, tunda tugevad üliküpsed puuviljad, ploomid, kirsid, alusmetsa hõng. Järelmaitse väga pikk ja isuäratav. Sobib suurepäraselt küpsetatud punase lihaga, tugevamate linnulihadega nagu faasan, part, hani, grillitud veiselihaga, lambalihaga, tugevate hautistega, erinevate ulukilihast roogadega, tugevate küpsete juustudega. Serveerida temperatuuril 16 – 18 kraadi, soovitav on veini dekanteerida. Vein on ideaalses küpsuses ja sobilik kohe joomiseks, küpsemispotentsiaal umbes 15 aastat.

Robert Parker - 91p