Romanée-Saint-Vivant Grand Cru AC, Domaine Poisot 75cl

Romanée-Saint-Vivant Grand Cru AC, Domaine Poisot 75cl

Nimi: Romanée-Saint-Vivant Grand Cru AC, Domaine Poisot 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, Burgundia, Cote de Nuits

Tootja: Domaine Poisot

Aastakäik: 2016

Mari: 100% Pinot Noir

Alkoholisisaldus: 13,5%

Tootekood: 234

Hind: 390.00

Hinnaklass: €€€

Domaine Poisot on suhteliselt “uus” veinimaja Burgundias, oma nime all müüakse veini alles veidi üle 10 aasta. Tegelikult ulatub veinimaja ajalugu tagasi 1902. aastasse, kui Marie Poisot päris poole Lois Latouri veiniaededest. Saja aasta jooksul on need valdused erinevate järeltulijate vahel jagunenud ning üks nendest pärijatest on Rémi Poisot, kellele kuuluvad allolevad suurepärase ajaloo ja asukohaga veiniaiad. Kokku kuulub Rémi Poisot'le natuke vähem kui 2 hektarit veiniaedu, millest 0.49 ha on Romanée-Saint-Vivant Grand Cru, veini aastane kogutoodang on umbes 2200 pudelit. Poisot on üks kümnest Romanée-Saint-Vivant veinaia omanikust ja talle kuulub suurepärase asukohaga väike maalapike Romanee-Conti ja La Tache aia vahel. Aia pinnases on rohkesti pruuni lubjakivirikast savi, veinipuud on umbes 35 aastat vanad. 

Vein valmistatakse 100% Pinot Noir viinamarjadest, viinamarjad korjatakse käsitsi ja sorteeritakse veinimajas. Kobaratelt eemaldatakse varred ja asetatakse tammevaatidesse. Matseratsioon ja käärimine kestavad 15-18 päeva, alkoholkäärimise ajal tehakse iga päev veinimütsi allasurumist. Vein läbib malolaktilise väikestes tammevaatides ja tammelaagerdus kestab 16-18 kuud, vaatidest 50% on uus tamm igal aastal. 

Veinil on särav sügav rubiinpunane värvus. Aroomis on väikesed mustad marjad, punased krõmpsuvad õunad, lillad kannikeseõied, kallid vürtsid ja alusmetsa nüansid. Maitse on hea kontsentratsiooniga, tanniinid on siidised ja pehmed, selge ja küllusliku karakteriga, samas delikaatne ja sensuaalne, väga hea happesusega. Äärmiselt kauakestev järelmaitse. 

Toitudest serveerida koos tugevamaitselise loomalihaga ja ulukilihaga, väga hästi sobib metslinnulihaga ja metsjäneselihaga, sobib ka küpsetatud pardilihaga, samuti veiselihast ahjupraega. Serveerida 15 - 16 kraadi juures, joomisaken 10 - 30 aastat.