Pinot Noir "Boot Hill", Kent, Gusbourne Estate 75cl

Pinot Noir "Boot Hill", Kent, Gusbourne Estate 75cl

Nimi: Pinot Noir "Boot Hill", Kent, Gusbourne Estate 75cl

Riik/regioon: Suurbritannia, Kent

Tootja: Gusbourne Estate

Aastakäik: 2014

Mari: 100% Pinot Noir

Alkoholisisaldus: 11,5% vol.

Tootekood: 132

Hinnaklass:

Lisaks auhinnatud vahuveinide valmistamisele toodetakse Gusbourne Estate veinimajas ka väga limiteeritud koguses Pinot Noir viinamarjast punaveini. Veinipuud (Burgundia kloonid) on istutatud 2007. aastal ning paljude Inglismaa veiniajakirjanike – ja kriitikute arvates on tegemist parima Inglise punaveiniga. 

Viinamarjaaiad asuvad lõunapoolsetel nõlvakutel, kus pinnases on peamiselt savi ja liivane mereline muld. Viinamarjad on koristatud käsitsi oktoobris. Veinivirde leotamine kestab 3 päeva. Kääritamine kestab 14 päeva 22 kraadi juures. Vein laagerdub Prantsuse tammevaatides 9 kuud, millest 20% on uued, 30% ühe aasta vanused ja 50% 2-3 aastavanused.

Väga aromaatne, esile tulevad tüüpilised jaheda kliima Pinot Noiri nüansid nagu vaarikad, maasikad, piparmünt, must pipar ja sigarisuits. Maitse on puuviljane ja pehme, tunda on kirsse, granaatõuna ja  jõhvikaid, taustal ka kerget vaniljet ning kohvi. Kauakestev heas tasakaalus järelmaitse. Serveerida 16 kraadi juures Riedeli Pinot Noir klaasist. Kokku valmistatud vaid mõni tuhat pudelit.

Gusbourne on Inglismaa üks prestiižemaid šampanja meetodil vahuveini valmistajaid. Eelmisel aastal valis International Wine & Spirits Competition (IWSC) Gusbourne Inglismaa parimaks veinitootjaks („English Wine Producer of the Year").  Veinimaja asub Kagu-Inglismaal Kenti krahvkonnas Appledore külas 120 kilomeetri kaugusel Londonist. Neile kuulub Kentis 21 hektarit veiniaedu, kus pinnases on peamiselt savi ning sügavamal leidub ka liiva, merekarpe, liivakive ja rauamaake.

Veiniaedade madal lõunapoolne asetus koos mere lähedusega (vähem kui 10 km) tagab viinamarjade regulaarse küpsuse. 2003 ostis Andrew Weeber Gusbourne valdused ning esimesed veinipuud istutati sellele järgneval aastal. Seega veini on seal valmistatud alates 2006. aastast. Andrew eesmärk oli algusest peale teha midagi unikaalset ja pärast põhjalikke uurimustöid lasi ta veiniaeda istutada Burgundia kloonid, mis selle asukoha ja pinnasega ideaalselt sobivad. Burgundia kloonide saagikus on väga madal ning see võimaldab toota kõrge kvaliteedilist veini. 

Gusbourne veine serveeritakse Inglismaa parimates restoranides, hotellides ja eksklusiivsetes kaubamajades nagu näiteks Le Gavroche, Fat Duck, Dinner by Heston Blumenthal, Gordon Ramsay, The Dorchester, Fortnum & Mason, Selfridges jne.

IWSC - Silver