Les Forts de Leoube, Cotes de Provence AC 75cl (BIO)

Les Forts de Leoube, Cotes de Provence AC 75cl (BIO)

Nimi: Les Forts de Leoube, Cotes de Provence AC 75cl (BIO)

Riik/regioon: Prantsusmaa, Provence

Tootja: Chateau Léoube

Aastakäik: 2016

Mari: 25% Syrah, 25% Grenache, 25% Cinsault, 25% Cabernet Sauvignon

Alkoholisisaldus: 13% vol

Tootekood: 744

Hind: 44.00

Hinnaklass:

Forts de Léoube on Château Léoube'i punaste veinide lipulaev, valmistatud kohalikke traditsioone järgides, kuid veinimajale omases stiilis. Tegemist on klassikalise Cotes de Provence’i kuiva punase veiniga, mis on valmistatud mitme erineva viinamarjasordi seguna, antud juhul 25% Syrah, 25% Grenache, 25% Cinsault ja 25% Cabernet Sauvignon. Veinipuude keskmine vanus on 35 aastat, aedade pinnas on segu savist, kiltkivist ja liivast, saagikus on väga madal, vaid 35 hektoliitrit hektari kohta.

Kõik viinamarjad korjatakse käsitsi, veiniaias valitakse vaid kõige paremad ja kvaliteetsemad kobarad ja need sorteeritakse veelkord veinimajas. Veinivirde alkoholkäärimine kestab 25 päeva roostevabaterasest mahutites, käärimisprotsessi ei sekkuta, veinimeister laseb loodusel teha oma töö, kogu protsess on orgaaniline ja naturaalne, pärast alkoholkäärimise lõppemist suunatakse vein suurtesse tammepuust mahutitesse, seal toimub täielikult ka malolaktiline käärimine. Veini tammelaagerdus kestab kokku 18 kuud, laagerdamiseks kasutatakse suuri 2500 liitri suuruseid Prantsuse tammest tünne, mis võimaldavad tuua esile rohkem veini elgantsust ja marjasust.

Veinil on sädelev sinkjas rubiinpunane värvus. Veinil on äärmiselt selge ja puhas aroom, väga harmooniline ja otsekohene, värsked marjad, kerge suitsusus, õrn vürtsikus. Maitse on värske ja nooruslik, elav puuviljasus, elegantsed ja pehmed tanniinid, magus ploom, värske kirss, järelmaitses delikaatne pähklisus, kuivatatud puuviljad ja tobacco. Vein saavutab oma küpsuse juba 1-2 aasta vanuselt, soovitatav joomisaken 7 – 10 aastat. Veini aastane kogutoodang on vaid 3600 pudelit.

Serveerida temperatuuril 16-17 kraadi ja toitudest eelistada madalal temperatuuril pikalt küpsetatud liha, metslinnuliha, suuremate ulukite liha, küpsed tugevamaitselised juustud, põnev kombinatsioon erinevate šokolaadi baasil valmistatud dessertidega.