Le Petit Clos, Valle de Colchagua, Casa Lapostolle 75cl

Le Petit Clos, Valle de Colchagua, Casa Lapostolle 75cl

Nimi: Le Petit Clos, Valle de Colchagua, Casa Lapostolle 75cl

Riik/regioon: Tšiili, Colchagua Valley

Tootja: Casa Lapostolle

Aastakäik: 2016

Mari: 95% Cabernet Sauvignon, 4% Merlot, 1% Carmenere

Alkoholisisaldus: 14,5% vol.

Tootekood: 1102

Hind: 60.80

Hinnaklass: €€

Clos Apalta on 1994. aastal loodud Casa Lapostolle veinimõisa esivein, mis on lühikese ajaga saavutanud uskumatu edu, olles viis korda Wine Spectatori Top 100-s, sealhulgas korra esimene ja kaks korda Top 3 hulgas. Clos Apalta veiniaed on rohkem kui 100 aastat vana, istutatud 1920. aastal.

Le Petit Clos on Clos Apalta "teine vein", mis on valmistatud 95% Cabernet Sauvignon, 4% Merlot, 1% Carmenere viinamarjadest. Veinivirde matseratsioon ja leotamine kestab 6 nädalat, aeg ajalt tehakse ümberpumpamist. Laagerdatud esialgu 6 kuud 100% uutes Prantsuse barrique vaatides, seejärel omakorda 17 kuud Prantsuse barrique tammevaatides, millest 20% olid uued vaadid, 32% kord varem kasutatud ja 48% kaks korda varem kasutatud vaadid.

Sügava rubiin-punase värvusega, purpuri varjunditega. Aroom on väga kompleksne ja väljendusrikas, intensiivsed mustad marjad nagu maqui, cassis ja põldmarjad, lisaks kirss ja maasikas koos ürtidega ja delikaatse vaniljega, lõppmaitses vürtsid ja seeder. Maitse on siidine ja elegantne, tanniinid on ümarad ja püsivad pikalt suus, äärmiselt tiheda kontsentratsiooniga, katab kogu suu, suurepärane balanss tanniinide ja happesuse vahel, äärmiselt kauakestev lõppmaitse.

Serveerida 16 - 17 kraadi juures ja soovitav on veini dekanteerida vähemalt tund enne joomist. Toitudest sobib hästi küpsetatud Anguse veise välisfileega serveeritud koos mürdi-marja kastmega, samuti veise sisefileega serveeritud koos spinatiga, mis on küpsetatud kreemjuustu ja mandlitega, küpsetatud hirvelihaga serveeritud koos röstitud värskete juurviljadega.

"A juicy and delicious second wine from Clos Apalta. Beautiful, ripe and delicious with dark berries and mushrooms. Full-bodied and very balanced with complex walnut, spice and berry character. Dark chocolate and hazelnuts at the finish. Drinkable now, but better in 2022.” James Suckling 96 points

"The "second wine" here, the 2016 Le Petit Clos is a very different blend from the 2015; it is now mostly Cabernet Sauvignon with just 4% Merlot and 1% Carménère, while last year it was almost half Carménère. The vineyards are now certified in organic and biodynamic agriculture. The bunches were hand-destemmed, and the grapes fermented in oak vats with indigenous yeasts and a six-week maceration. Malolactic was in barrique, and the élevage happened as follows: the wine spent seven months in new French barriques, and then 71% of the volume was transferred to French oak barriques (22% new and 49% second year), while the rest of the wine was put in oak vats. The élevage was 23 months in total. With the varietal change, this felt very different from the Clos Apalta—more Cabernet here and more Carménère there. The nose is elegant and nuanced, with herbs, spices and a core of ripe red and black fruit, quite varietal and with integrated oak. The palate is medium to full-bodied, with round tannins and vibrant acidity, making it long and supple. I think it's a step up over the 2015. 43,826 bottles were produced. It was bottled in September 2018. The wine is 14.7% alcohol and has a pH of 3.49.” Wine Advocate 93+ points