L'Avvocata, Barbera d'Asti DOCG, Coppo 75cl

L'Avvocata, Barbera d'Asti DOCG, Coppo 75cl

Nimi: L'Avvocata, Barbera d'Asti DOCG, Coppo 75cl

Riik/regioon: Itaalia, Piemonte

Tootja: Coppo

Aastakäik: 2017

Mari: 100% Barbera

Alkoholisisaldus: 14,5% vol.

Tootekood: 1364

Hinnaklass:

L’Avvocata veiniaed on saanud oma nime valduse eelmiselt omanikult, kes oli nais-advokaat ehk "avvocata”. Ta oli karm, range, autoritaarne ja jäik inimene, keda kõik tundsid lihsalt kui Proua Advokaat. Antud vein on saanud oma nime tema järgi. Tundub lausa imelik, et selline kerge ja lõbus vein on saanud oma nime nii tõsise ameti järgi. Kuid Barbera viinamari on just selline: pehme ja naiselik, kohati pisut metsik, kuid alati toob naeratuse näole. Vein on valmistatud 100% Barbera d’Asti viinamarjasordist, mis on pärit L’Avvocata veiniaiast Canelli linnakese nõlvakutelt. Veiniaed asub lõuna - ja kirdepoolsetel nõlvakutel 200 – 250 meetri kõrgusel merepinnast, pinnases põhiliselt kaltsiumirikas kruus. Viinamarjad koristatakse septembri esimestel päevadel, hoolikalt valitakse vaid parimad ja tervemad marjakobarad, et vältida oma raskuse all purunemist, kasutatakse transportimiseks 20 kg mahutavaid korve. Pärast kobaratelt varte eemaldamist ja marjade purustamist lastakse veinimassil seista 8 – 12 päeva, iga päev toimub mitu ümberpumapmist, et saada veinile rohkem värvi ja kontsentratsiooni. Pärast malolaktilise käärimise lõppemist suunatakse vein 2500 ja 5000 liitri suurustesse tammepuust mahutitesse, kus vein laagerdub 6 – 8 kuud, pärast pudelisse villimist küpseb vein keldrites vähemalt 3 kuud.

Veinil on ilus rubiinpunane värvus, aroom on intensiivne, värske ja puuviljane, maitselt meeldivalt pehme, hästi tasakaalustatud, väga kerge ja mõnus juua. Sobib suurepäraselt itaaliapäraste suupistetega, erinevate lihapastadega, kergete liharoogadega, toor – või suitsusinkidega, samuti liha – ja seenepirukatega. Serveerida 16 – 18 kraadi juures.