Governo, Toscana IGT, Poggio San Polo 75cl

Governo, Toscana IGT, Poggio San Polo 75cl

Nimi: Governo, Toscana IGT, Poggio San Polo 75cl

Riik/regioon: Itaalia, Toscana

Tootja: Poggio San Polo - Allegrini

Aastakäik: 2012

Mari: 80% Sangiovese, 15% Merlot, 5% Canaiolo

Alkoholisisaldus: 13,5% vol.

Tootekood: 1760

Hinnaklass:

Governo on Allegrini perekonnale kuuluva Toskaana veinimaja San Polo uus vein, mis on nime saanud traditsioonilise veinivalmistamise meetodi järgi 'Governo all'uso toscano', kus veinile lisatakse osaliselt kuivatatud viinamarju ning toimub teistkordne aeglane kääritamine. Governo on valmistatud suuresti Sangiovese viinamarjadest, kuid väike osa on ka Merlot ja Canaiolot. Kümne hektari suurune veiniaed asub Pisa ümbruse mägistel aladel 250-350 meetri kõrgusel merepinnast. Veinipuud on 14 aastat vanad ning saagikus on 3.6 tonni / hektari kohta.

Viinamarjad koristatakse käsitsi septembri teisel nädalal. Kõigepealt kääritatakse värsked viinamarjad (80%) septembris 25-29 kraadi juures 10 päeva. Ülejäänud 20% saagist jäetakse kuni 60 päevaks õhu kätte kuivama. Kuivatud viinamarjad pressitakse ning lisatakse esimesele veinile ning kääritatakse koos novembri keskpaigas 18-22 kraadi juures 15 päeva. Malolaktiline kääritamine toimub tammevaatides. Üks osa veini laagerdub ühe korra kasutatud väikestes Prantsuse tammevaatides ning teine osa suurtes seitsme aasta vanustes Slavonia tammemahutites, kokku 10 kuud. Happesus 5.3 g/l kohta, jääksuhkur 10 g/l kohta, dry extract 35 g/l kohta. Aastane toodang on 30 000 pudelit.

Aroomis on tunda punaseid marju, kirsse, ploome, kuivatatud puuvilju, kaneeli, magusaid vürtse ning meeldivat moosisust. Maitse on soe ja hea struktuuriga. Tanniinid on pehmed ja siidised. Teistkordne kääritamine kuivatatud viinamarjadega annab veinile natuke magusa nüansi, kuid Sangiovese happesus hoiab veini suurepärases tasakaalus. Serveerida 16 kraadi juures. Toitudest sobib jõulisemate eelroogadega, mitmesuguste lihadega (eriti hästi hautistega, küülikuga, lambaga ja metsloomalihaga) ning küpsete juustudega.