Domaine de Chevalier, Grand Cru Classe, Pessac-Leognan 75cl

Domaine de Chevalier, Grand Cru Classe, Pessac-Leognan 75cl

Nimi: Domaine de Chevalier, Grand Cru Classe, Pessac-Leognan 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, Bordeaux, Graves

Tootja: Domaine de Chevalier

Aastakäik: 2010

Mari: 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc

Alkoholisisaldus: 13% vol.

Tootekood: 655

Hinnaklass: €€€

Domaine de Chevalier asub Leognan'is, suure Landes'i männimetsa ääres. Mõisa ajalugu ulatub tagasi 16. sajandisse kui mõisa tunti "Chibaley" nime all ("Chibaley" oli mõisa esimene üles tähendatud omanik ja selle looja). Üldiselt arvatakse, et mõisa tänane nimi Chevalier on just tuletis Chibaley nimest. Chevalier nimi võeti kasutusele 1820ndate aastatel kui viinamarjaaiad juuriti üles ning tagastati männipuudele. 1865. aastal ostis mõisa Jean Richard, kes taastas viinapuuaiad ning samuti veinimõisa reputatsiooni. 1900. aastal vahetas mõis omanikke ja selle omandas Jean Richardi väimees Gabriel Beaumartin, kes oli Bordeaux puiduärimees. Pärast Beaumartini surma 1942.aastal omandas mõisa Jean Richard, kes oli esialgse omaniku Jean Richardi pojapoeg. 1948.aastal päris mõisa tema poeg Claude Richard. 1983.aastal müüdi mõis destilleerijate perekond Bernard'ile ja 1988. aastast alates juhib mõisa nooruslik ja energiline Olivier Bernard.

Mõisas valmistatakse nii valget kui ka punast Graves. Punase veini osakaal kogu toodangust on umbes 80%, punased viinamarjasordid hõlmavad 30 hektarit. Punane Domaine de Chevalier on valmistatud 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot ja 5% Cabernet Franc viinamarjadest, mis kääritatakse 100 hl suurustes roostevaba terasest mahutites 20 - 25 päeva, tavalisest pisut kõrgematel temperatuuridel umbes 32 - 33 kraadi. Pärast fermentatsiooni laagerdub vein esimesed 12 kuud uutes tammevaatides ja seejärel 12 kuud teise aastakäigu tammevaatides, kokku 24 kuud.

Vein on klassikaliselt elegantne, laitmatult valmistatud, mahlakas, aristokraatlik, graatsiline, õrn, perfektne tasakaal puuvilja ja tamme nüansside vahel. Veinil on suurepärased säilimisomadused, parimad aastakäigud võivad küpseda 20 - 30 aastat.