Diana Madeline Cabernet Sauvignon Merlot, Margaret River, Cullen 75cl (Organic)

Diana Madeline Cabernet Sauvignon Merlot, Margaret River, Cullen 75cl (Organic)

Nimi: Diana Madeline Cabernet Sauvignon Merlot, Margaret River, Cullen 75cl (Organic)

Riik/regioon: Austraalia, Margaret River

Tootja: Cullen

Aastakäik: 2016

Mari: 93% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot, 1% Petit Verdot, 1% Malbec

Alkoholisisaldus: 12,5% vol.

Tootekood: 1225

Hinnaklass: €€€

Diana Madeline on Cullen'i veinimaja punaste veinide lipulaev ja üks kuulsamaid ning kõrgeimalt hinnatud Cabernet "blende" kogu Austraalias. Vein on nime saanud Vanya Cullen'i ema Diana Madeline Cullen'i järgi, austusavaldus oma emale ja veinimaja loojale. 

Vein valmistatakse nelja viinamarjasordi seguna: 93% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot, 1% Petit Verdot ja 1% Malbec. Viinamarjad on korjatud 100% Culleni veiniaedadest, mis asuvad Wilyabrup'is, Margaret River'i piikonna südames, aiad kuuluvad 100% Culleni perele ja aedade keskmine vanus on 55 aastat. Iga viinamarjasort korjatakse eraldi ideaalsel küpsusastmel ja igast sordist tehakse eraldi vein, käärimine toimub roostevaba terasest mahutites, pärast käärimise lõppemist luuakse lõplik segu. Vein laagerdub Prantsuse barrique tammevaatides 14 kuud, tammevaatidest 67% oli uus tamm.

Veinil on sügav purpur-punane värvus, selge ja särav. Kordumatu elegants ja rikkalik elav puuviljasus, esimese lainena eristuvad aroomis Wilyabrup'i terroir'le omased nüansid nagu mustsõstar, kannikesed, šokolaad. graniit, aroom on puhas ja selge. Tunda intensiivset puuviljasust, fantastiliselt komplkssne, elav ja energiline, küpsed magusad mustad marjad, mustikad, ürdid, kuivanud puulehed. Maitse on väga elegantne ja siidine, tohutult intensiivne, värske puuviljasus, metsamarjad, mõru šokolaad, meeldiv vürtsikus, elav ja kerge tanninsus. Vein tundub äärmiselt õhuline ja kerge arvestades tema tohutut kontsentsentratsiooni ja erakordset jõulisust.

Veini saab väga hästi juua juba oma nooruses, kuid on väga huvitav jälgida, kuidas ta areneb edasi järgmiste kümnendite jooksul, veinil on vananemispotentsiaali 30+ aastat. Serveerida umbes 16 kraadi juures ja soovitav on veini kindlasti dekanteerida 2-3 tundi enne serveerimist.

Decanter Magazine - 97 p (2015)
The Weekend Australian, James Halliday - 98 p
The Real Review, Huon Hooke - 97 p

Certified Biodynamic, Carbon Neutral and Natrullay Powered Estate!