Crianza Tinto, Ribera del Duero DO 75cl

Crianza Tinto, Ribera del Duero DO 75cl

Nimi: Crianza Tinto, Ribera del Duero DO 75cl

Riik/regioon: Hispaania, Castilla y León, Ribera del Duero

Tootja: Pago de los Capellanes

Aastakäik: 2010

Mari: 100% Tinto Fino (Tempranillo)

Alkoholisisaldus: 13,5% vol.

Tootekood: 1405

Hinnaklass:

Pago de los Capellanes Crianza on valmistatud 100% Tempranillo viinamarjadest. Veini valmistatakse ainult valitud marjadest ning keskmine saagikus on 5 tonni hektarilt. Viinamarjad koristatakse käsitsi oktoobri lõpust alates, mitmes etapis, alustades kõige küpsemate aedadega.

Käärimine toimub terasmahutites koos naturaalse pärmiga. Alkoholkäärimine kestab umbes 30 päeva ja kogu selle aja jooksul hoitakse hoolikalt silma peal nii veini tihedusel, temperatuuril kui ka pärmide hulgal. Samas rakendatakse veinimarjade tahkete osade alla surumist ja veini ülepumpamist, et saada rohkem aroomi ja värvi. Malolaktiline käärimine toimub ilma baktereid lisamata, temperatuuril 20 kraadi, mida hoitakse ühtlasena 22 päeva. Selle aja jooksul jälgitakse veinis piimhapete ja õunhapete taset. Kui piimhapete tase on langenud alla 0,1 grammi liitri kohta, suunatakse vein otse tammevaatidesse, ilma et seda filtreeritaks või jahutataks. Vein seisab keskmise röstiga uutes või peaagu uutes (mitte üle kolme aasta kasutatud) Prantsuse tammevaatides 12 kuud. Pärast seda suunatakse vein mahutitesse, kus kaks eri viinamarjasorti segatakse, filtreeritakse ja villitakse pudelisse. Enne turule jõudmist seisab vein veel 12 kuud ka pudelis.

Crianza värvus on kirsipunane, isegi violetne. Aroomis on hea puuviljasuse ja tamme balanss, tunda on küpset puuvilja, puitu, marju, ploomi, nahka ja lagritsat. Maitse on suus äärmiselt pehme, laialivalguv ja konsentreeritud. Tunda on ka tanniine, mis annavad märku veini pikaealisuset. Lõppmaitse on pikk ja elegantne. Parim serveerimistemperatuur on 16-18 kraadi ja soovitav on avada pudel vähemalt 1 tund enne serveerimist.

Robert Parker - 90 p
Penin Guide - 91 p