Coudoulet de Beaucastel, Cotes du Rhone AC, Chateau de Beaucastel 75cl

Coudoulet de Beaucastel, Cotes du Rhone AC, Chateau de Beaucastel 75cl

Nimi: Coudoulet de Beaucastel, Cotes du Rhone AC, Chateau de Beaucastel 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, South-Rhone

Tootja: Famille Perrin

Aastakäik: 2012/2014

Mari: 30% Grenache, 30% Mourvedre, 20% Syrah, 20% Cinsault

Alkoholisisaldus: 14%/13,5% vol.

Tootekood: 517

Hinnaklass:

Coudoulet viinapuuaiad kuuluvad Chateau de Beaucastel’i veinimõisa valduse koosseisu, kuid asuvad valduse keskusest idas Cotes du Rhone veinipiirkonna haldusalas. Kokku hõlmavad aiad 30 hektarit, pinnas on identne Chateauneuf-du-Pape piirkonna pinnasega, ladestunud settekivimid ja suured ümarad kivid iidsel merepõhjal. Veini valmistamiseks kasutatakse 30% Grenache, 30% Mourvedre, 20% Syrah ja 20% Cinsault viinamarjasorte. Viinapuuaedade keskmine vanus on 30 aastat. Viinapuuaedade harimisel rakendatakse orgaanilise põlluharimise põhimõtteid.

Viinamarjad koristatakse ja sorteeritakse käsitsi. Veini valmistamisel kasutatakse nn. kiir-kuumutamise meetodit, terved viinamarjad kuumutatakse hetkeks 80 kraadini ja seejärel jahutatakse maha 20 kraadini. Igast viinamarjasordist valmistatakse eraldi vein, leotus ehk matseratsioon kestab 12 päeva raudbetoonist mahutites. Seejärel eemaldatakse kõigepealt nn. "vabalt voolav" (free-run) mahl ja ülejäänud veinivirret pressitakse suruõhu pressiga. Pärast malolaktilise käärimisprotsessi lõppu veinid segatakse omavahel (assamblage). Vein laagerdub seejärel 6 kuud suurtes 40 hektoliitri suurustes tammevaatides ning sette eemaldamiseks veinist kasutatakse munavalgeid.

Vein on värvuselt sügav tumepunane, aroomis tulevad esile punased puuviljad, mustikad, must kirss ja lagrits. Maitselt meeldivalt täidlane, tunda intensiivset puuvilja, loomanahka, tobacco’t, tüümiani, väga elegantse tekstuuriga ja pika kestvusega lõppmaitses. Soovitav serveerida 16 kraadi juures. Suurepärane kaaslane linnuliharoogadega, küpsetatud loomalihaga, punasest lihast hautistega, keskmiselt küpsete juustudega.

Antonio Galloni 92 p (2012)
Wine Advocate 91 p (2012)