Corralillo Carmenere, Colchagua Vellay, Matetic 75cl

Corralillo Carmenere, Colchagua Vellay, Matetic 75cl

Nimi: Corralillo Carmenere, Colchagua Vellay, Matetic 75cl

Riik/regioon: Tšiili, Colchagua Valley

Tootja: Matetic Vineyards

Aastakäik: 2015

Mari: 90% Carmenere, 10% Syrah

Alkoholisisaldus: 14% vol.

Tootekood: 1136

Hind: 22.50

Hinnaklass:

Corralillo Carmenere valmistatamiseks kasutatud viinamarjad on saadud veiniaedadest, mis asuvad Apaltas, kuulsas Colchagua orus. Corralillo’ks kutsutakse ühte iidset veinikeldrit, mis asub Mateticu pere veinivaldusel El Rosario’s, see nimi ja sümboolika valiti austamaks kohalikke vanu traditisoone ja tavasid. Veiniaiad asuvad nõlvakutel, millel on parim asetus päikese suhtes, aedade pinnases on rohkesti merelise päritoluga settekivimeid ja graniiti, samuti mudasavi ja lubjakivi. Veiniaias tehtavad tööd tehakse järgides orgaanilise põlluharimise põhimõtteid. Viinamarjad koristatakse käsitsi mai alguses, juba aias valitakse välja vaid parimad ja kõige tervemad kobarad ja hiljem sorteeritakse viinamarjad veel ka sorteerimisliinil. Viinamarjade matseratsioon kestab 7 päeva, temperatuurid hoitakse madalad, seejärel marjad purustatakse ja järgneb veinivirde alkoholkäärimine 12-14 päeva vältel, selle aja jooksul toimub ka mahla ümberpumpamine ja mehhaanilie veinimütsi allasurumine, et tagada veini suurepärane värvus ja kontsentreeritud puuviljasus. Pärast alkoholkäärimise lõppemist suunatakse vein Prantsuse tammevaatidesse, kus toimub malolaktiline käärimine ja vein laagedub tammes 18 kuud. Lisaks Carmenere sordile on veinis ka väike osa Syrah (10%) marja San Antonio’st, mis annab veinile värskust ja komplekssust.

Värvuselt on vein sügav ja tume rubiinpunane, violetse varjundiga. Aroom on intensiivne ja mahlane, segu mustadest marjadest ja kakaost, lisaks Carmenere marjasordile omane vürtsikus. Maitses suurepärane balanss täidluse ja värskuse vahel, mustad metsamarjad, suitsune ploom, hea vürtsikus, lopsakad pehmed tanniinid, jõuline samas ümar, väga pikalt püsiv lõppmaitse.

Toitudest sobib küpsetatud või grillitud punase lihaga, BBQ lihaga, vürtsikate vorstidega, küpsete tugevamaitseliste juustudega. Serveerida 16 – 18 kraadi juures ja soovitav on veini dekanteerida 1 – 2 tundi enne serveerimist.