Chateau Majureau Sercillan, Bordeaux Superieur AC 75cl

Chateau Majureau Sercillan, Bordeaux Superieur AC 75cl

Nimi: Chateau Majureau Sercillan, Bordeaux Superieur AC 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, Bordeaux

Tootja: Maison Schröder & Schyler

Aastakäik: 2015

Mari: 80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon

Alkoholisisaldus: 13% vol.

Tootekood: 618

Hinnaklass:

Chateau Majureau veinimõisa vundament on laotud juba 16. sajandil ja see asub kõrgel mäenõlvakul Dordogne jõe paremal kaldal Salignac’i külas. Napoleon III valitsemisajal andsid tollased omanikud veinimõisale nime „Magereau“, mis tähendab tollases oksitaani keeles „punane pinnas“,  nad ehitasid ka suursuguse kivist mõisahoone, millel olid elegantsed tugisambad ja rohkete skulptuuridega kaunistatud kivimüüritised. Aastal 1980 restaureeriti mõis täielikult ja osteti juurde ka veiniaedu, kokku kuulub mõisale 16 hektarit, paiknedes 180 kraadi ümber mõisahoone, ehitati ka täiesti uus vaadikelder, mis paikneb mõisa põhjaküljes. 2012. aastal ostis Majureau mõisa endine töötusettevõtja Nathalie Guérin, kes muutis mõisa mõne aastaga tõeliselt kaasaegseks veinivalduseks.

Majureu Sercillan Rouge on valmistatud kahest kõige olulisemast punasest  "bordoo" viinamarjasordist: 80% Merlot ja 20% Cabernet Sauvignon. Punaseid viinamarjasorte kasvatatakse mõisas kokku 11,5 hektaril, puude keskmine vanus on 30 aastat, puud kasvavad valdavalt lõunapoolsetel nõlvakutel, pinnases on valdavalt kaltsiumirikas savi ja lubjakivi. Veiniaedade eest hoolitsetakse äärmise hoolega järgides jätkusuutliku põllumajanduse põhimõtteid. Viinapuude pungade tekkimise perioodil eemaldatakse kaks korda mittesoovitud pungad, hiljem lehtede eemaldamist ei toimu, kasutatakse vaid looduslikke väetisi ja kahjuritõrjevahendeid. Viinamarjad koristatakse käsitsi, kobarad purustatakse ja suunatakse eelleotusele roostevaba terasest mahutitesse, seejärel toimub alkoholkäärimine, mis kestab 14 päeva, edasi veinivirre pressitakse kestadelt ja suunatakse tammevaatidesse. Malolaktiline käärimine leiab aset väikestes tammevaatides, järellaagerdamine tammes kestab 12 kuud. Pärast pudelisse villimist seisab vein pudelit vähemalt 6 kuud.

Veinil on sügav ja särav rubiinpunane värvus. Aroom on väga puuviljane ja tulvil värskust, eristuvad must kirss, must ploom, mustsõstar, delikaatne tammelaagerduse noot, valge pipar, värsked ürdid. Maitse on isuäratav, külluslik ja mahlakas, õrn vürtsikus, elav ja energiline happsesus, suitsused mustad marjad, suurepäraselt integreeritud tanniinsus, värske ja puhas järelmaitse. Serveerida temperatuuril 16 - 18 kraadi ja võimalusel dekanteerida 1 tund enne serveerimist. Toitudest sobib küpsetatud veisefileega või veiselihaga Wellingoni moodi, küpsetatud linnulihaga, grillitud punase lihaga, vürtsikate hautistega, kiviahjus valmistatud pizzaga või tugevamaitseliste punasest lihast suupistetega või vinnitatud lihaga. Vein on küps joomiseks, vananemispotentsiaal 6 - 10 aastat.