Chateau Fourcas Hosten, Listrac-Medoc AC 75cl

Chateau Fourcas Hosten, Listrac-Medoc AC 75cl

Nimi: Chateau Fourcas Hosten, Listrac-Medoc AC 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, Bordeaux, Medoc

Tootja: Chateau Fourcas Hosten

Aastakäik: 2007

Mari: 45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc

Alkoholisisaldus: 12,5% vol.

Tootekood: 610

Hinnaklass:

Chateau Fourcas Hosten klassifitseeriti Cru Bourgeois valdusena juba 1932. aastal ja täna on see vaieldamatult üks parimaid Listrac'i veinitootjaid. Aastatel 1810 - 1971 olid mõisa omanikeks parunid Saint-Affrique'd. Alates 1971. aastast on mõisa veinide turustamisega eksklusiivselt tegelenud Bordeaux negociant Schröder & Schyler, kellele kuulub ka Chateau Kirwan Margaux's. Viimastel aastatel kuulus mõis Ameerika investorite grupile, keda esindas Peter Sichel. 2007. aastal ostsid chateau maailmakuulsa Hermes perekonna liikmed Renaud ja Laurent Momméja, kes on investeerinud valdusesse märkimisväärseid summasid. 

Chateau Fourcas-Hosten valdus koosneb Listrac'i küla keskel asuvast mõisahoonest ja kahest eraldi seisvast viinamarjaaiast, mis kokku hõlmavad 47,5 hektarit. Esimese aia suurus on 29 hektarit ja sinna on istutatud vaid Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc viinamarjad, aia pinnases domineerivad Püreneede kruus ja liiv, teise aia suurus on 18,5 hektarit, kus on lubjakivi ja savi pinnast ja selles kasvab vaid Merlot viinamari. Veini valmistamiseks kasutatakse 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot ja 10% Cabernet Franc viinamarju. Viinamarjad korjatakse eranditult käsitsi, veini valmistamine on traditsiooniline, kääritamine roostevaba terasest mahutites, laagerdatakse 12 -14 kuud tammevaatides, millest 25% on igal aastal uued.

Mõisa "esivein" on äärmiselt väljendusrikas ja aromaatne, lõhnas eristuvad suits, tõrv, sadulanahk ja eksootilised vürtsid. Maitselt väga jõuline ja rikkalik, samas pehme ja elegantne. Veini ideaalne joomisküpsus saabub 4 - 5 aasta pärast, parimaid aastakäike võid hoida 10 - 15 aastat. Toitudest sobib vein väga hästi punase lihaga, vürtsikate toitudega ja ulukilihaga. Serveerida temperatuuril 16 – 18 kraadi.

Wine Enthusiast 91 p
Falstaff 90