Chateau de Beaucastel "Hommage a Jacques Perrin", Chateauneuf-du-Pape AC 75cl

Chateau de Beaucastel "Hommage a Jacques Perrin", Chateauneuf-du-Pape AC 75cl

Nimi: Chateau de Beaucastel "Hommage a Jacques Perrin", Chateauneuf-du-Pape AC 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, South-Rhone

Tootja: Famille Perrin

Aastakäik: 2012/2013

Mari: 60% Mourvedre, 20% Grenache, 10% Syrah, 10% Counous

Alkoholisisaldus: 14,5% vol.

Tootekood: 538

Hinnaklass: €€€

Hommage a Jacques Perrin valmistatakse Chateau de Beaucasteli veinimõisa kõige parematest punaveini vaatidest ja vaid erakordsetel saagiaastatel. Vein on pühendatud Perrin’i perekonnapea Jacques Perrin’ile, kes suri 1978. aastal. Tema erakordse töö tulemusena kuulub veinimaja täna maailma parimate veinitootjate hulka ning ta oli teerajajaid kogu piirkonna veinitööstuses. Jacques Perrin oli ka üks esimesi veinimeistreid kogu Prantsusmaal, kes alustas "biodünaamilise" põlluviljelemise kasutamist oma viinamarjaaedades ning kes taastutvustas piirkonna veinitööstusele Mourvedre viinamarjasordi, kus samal ajal domineeris kõrgema saagikusega Grenache. Sisuliselt on antud veini puhul tegemist austusavaldusega Jacques Perrin’ile ja Mourvedre’le.

Veini valmistamiseks kasutatakse põhiliselt väga vanade ja ülimadala saagikusega Mourvedre veinipuude marju (60 aasta vanused), veini kogutoodang on umbes 3000 pudelit. Veini assamblage koosneb 60% Mourvedre, 20% Grenache, 10% Syrah ja 10% Counoise viinamarjasortidest, erand oli 1998. aastakäik kui Grenache andis erakordse tulemuse ja moodustas 60% segust ja Mourvedre 20%. Vein võib oma nooruses olla mõnevõrra monoliitne ja jõuline, kuid veini komplekssus, maitsetesügavus ja küpsemispotentsiaal väljenduvad alles pikkade aastate jooksul.

Värvuselt sügav mustjas rubiinpunane, aroomis tunda musta kirssi, mustsõstramoosi, mustikat, lagritsat, mineraalsust, vürtse, sadulanahka, ulukinahka, pisut suitsusust ja isegi meditsiinilisi nüansse. Maitse on esialgu ülimalt intensiivne ja lihav, pisut magusa nüansiga, tõmbudes seejärel tagasi, muutudes ümaraks ja värskeks, mustade puuviljade plahvatuslik maitse. Tanniinid on väga jõulised, oma nooruses võib vein tunduda mõnevõrra isegi karm. Väga hea balansseeritusega, lõppmaitse ekstreemse kontsentratsiooniga, erakordselt kauakestev püsiv lõppmaitse. Veini küpsemispotentsiaal on erakordselt kõrge, isegi 25 - 40 aastat. 

Alates 2009. aastakäigust müüakse Hommage a Jacques Perrin'i läbi väga valitud Bordeaux negociantide, ning sellest veinist sai esimene Prantsuse vein väljaspool Bordeaux'd, mida Place de Bordeaux kaudu müüakse.

Väga limiteeritud!

Robert Parker 99p