Camp du Rouss, Barbera d'Asti DOCG, Coppo 75cl

Camp du Rouss, Barbera d'Asti DOCG, Coppo 75cl

Nimi: Camp du Rouss, Barbera d'Asti DOCG, Coppo 75cl

Riik/regioon: Itaalia, Piemonte

Tootja: Coppo

Aastakäik: 2020

Mari: 100% Barbera

Alkoholisisaldus: 14% vol.

Tootekood: 1330

Hind: 26.80

Hinnaklass:

Camp du Rouss või Campo del Rosso tähendab tõlkes "punapea põld" (Piemonte dialektis tähendab "camp" viinamarjaaeda ja "du rouss" punased juuksed). Vein on saanud oma nime veiniaia kõige esimese omaniku järgi, kellel olid krussis punased juuksed ja turske kehaehitus ning kohalikud lapsed kartsid teda.

Vein on valmistatud 100% Barbera viinamarjasordist, esmakordselt valmistati veini 1985. aastal. Veinimeistrid on Gianni Coppo ja Guglielmo Grasso, veini valmistamist konsulteerib Riccardo Cotarella, veiniaedade eest hoolitseb Maresa Novara. Veini valmistamiseks kasutatavad Barbera viinamarjad on kasvanud Piemonte veinipiirkonnas Camp du Roussi veiniaias, mis on istutatud aastatel 1960 – 1980. Veiniaia kõrgus merepinnast on 200 – 300 meetrit, suund lõuna ja edelapoolne, pinnases domineerib jäme kruus ja lubjakivi, väga kõrge kaltsiumisisaldus.

Viinamarjad koristatakse käsitsi septembri keskel, marjad korjatakse 20 kg mahutavatesse kastidesse, et vältida marjade purunemist oma raskuse all. Veinivirde leotus kestab kokku 12 päeva, roostevaba terasest mahutites, 28 – 30 kraadi juures, rakendatakse ka sagedast ümber-pumpamist. Pärast alkoholkäärimise lõppu toimub laagerdumine tammevaatides, protses kestab kokku 12 kuud, 20% veinist laagerdub uutes 225 liitri suurustes Prantsuse tammevaatides, ülejäänud veinist 1 ja 2 aasta vanustes väikestes Prantsuse tammevaatides. Vein küpseb enne müüki minimaalselt 12 kuud pudelis. Veini ei filtreerita.

Värvuselt on vein sügav rubiinpunane, sinkjate varjunditega. Aroom on intensiivselt vürtsikas, tunda küpseid punaseid marju, maitse väga püsiv ja elegantne, täidlane kuid velvetiselt pehme, suurepärase happesusega, pikalt kestev lõppmaitse.

Suurepärane kaaslane punases veinis hautatud veiselihaga, pastaga mis serveeritakse ubadega, Porcini seentega valmistatud risottoga, kanalihast ja juurviljadest valmistud hautisega. Serveerida 16 – 18 kraadi juures, parim joomiseks 2022 - 2025, headel aastatel küpsemispotentsiaal 10 aastat.

Gambero Rosso 2 Glasses