Amarone della Valpolicella Classico DOCG, Allegrini 75cl

Amarone della Valpolicella Classico DOCG, Allegrini 75cl

Nimi: Amarone della Valpolicella Classico DOCG, Allegrini 75cl

Riik/regioon: Itaalia, Veneto

Tootja: Allegrini

Aastakäik: 2012

Mari: 80% Corvina Veronese, 15% Rondinella, 5% Oseleta

Alkoholisisaldus: 15,5% vol.

Tootekood: 1311

Hinnaklass: €€€

Amarone on võimas ja elegantne punavein, mida valmistatakse ligi tuhande-aasta vanuse veinivalmistamismeetodi APPASSIMENTO järgi: pärast marjade korjamist jäetakse need looduslikult 3 - 4 kuuks kuivama. Veinil on äärmiselt oluline roll kogu Itaalia veinitööstuses, olles kogu Valpolicella veiniregiooni kõrgelt hinnatud ja unikaalne sümbol. Aastate jooksul on Allegrini selle ikoonveini tootmist tunduvalt edasi arendanud ja parandanud. Eesmärgiks on säilitada kohalike marjasortide karakteristikat ja näidata võimalikult hästi selle unikaalse veini olemust. Allegrini on tõestanud ennast kui piirkonna üks paremaid selle stiili esindajaid.

Allegrini Amarone Classico on valmistatud 80% Corvina Veronese, 15% Rondinella ja 5% Oseleta viinamarjadest, mis on 120 päeva looduslikult õhu käes kuivatatud. Selle aja jooksul kaotavad viinamarjad 40-45% oma algsest kaalust. Viinamarjaaiad paiknevad Valpolicella Classico regiooni mäenõlvadel, kasvupinnas on väga mitmekesine, kuid peamiselt kriidine, lubjane ja kivine, aedade keskmine vanus on 29 aastat. Viinamarjad korjatakse käsitsi septembri 2. nädalal ning seejärel jäetakse need kuivama. Veinivalmistamine algab järgmise aasta jaanuari alguses, kõigepealt eemaldatakse kobaratelt varred ja marjad purustatakse.  Veinivirde kääritamine toimub 21 kraadi juures 20 päeva. Märtsis suunatakse vein eri suurusega Prantsuse Vosges ja Cher tammevaatidesse, kus vein laagerdub 18 kuud, seejärel segatakse erinevad vaadid ja lastakse lõplikul segul veel 7 kuud seista, et erinevad veinid saaksid omavahel seguneda. Pärast pudelisse villimist vananeb vein veel 14 kuud veinimaja veinikeldrites.

Amarone Classico on jõulise struktuuriga, kompleksne, elegantse ja siidise tekstuuriga, intensiivse rubiinpunase värvusega. Aroom on soe ja vürtsikas, tunda magusaid puuviljuvilju ja rosinaid. Maitse on täidlane, jõuline, lihav ja tihe, väga elegantne ja kontsentreeritud, pehme tekstuuriga, küllaltki kõrge alkoholisisaldusega. Traditsiooniliselt juuakse veini ulukilihast roogade juurde, grillitud või küpsetatud punase lihaga, tugevate hautistega ja küpsete juustudega.  Amarone isikupärane stiil sobib suurepäraselt eksootiliste magus hapude roogadega nagu näiteks Aasia ja Kesk-Ida rahvusliku köögiga. Serveerida 16 kraadi juures ja pudel avada 1 tund enne serveerimist. Väga hea küpsemispotentsiaaliga, võib hoida 20 või enam aastat.

Gambero Rosso - 3 Glasse