Almirez, Toro DO 75cl

Almirez, Toro DO 75cl

Nimi: Almirez, Toro DO 75cl

Riik/regioon: Hispaania, Castilla y León, Toro

Tootja: Bodega Teso la Monja

Aastakäik: 2013/2015

Mari: 100% Tinta de Toro (Tempranillo)

Alkoholisisaldus: 14,5% vol.

Tootekood: 1443

Hinnaklass:

Almirez („uhmer") on valmistatud 100% Tinta de Toro (Tempranillo) viinamarjadest, Valdefinjase ja Toro külade veiniaedadest. Viinapuude vanus on vahemikus 15-65 aastat. Keskmine saagikus on 23 hl/ha (seadusega on lubatud 42 hl/ha). Koristatakse ainult ideaalsels küpsuses olevad viinamarjad ja eranditult käsitsi. Saagi korjamine on oktoobri esimestel nädalatel. Käärimine toimub 8 päeva 26-28 kraadi juures (2 korda päevas ümberpumpamine) ning kõik viinamarjad on 100% vartest eemaldatud. Veinivirre on kestadega kontaktis 20 päeva. Malolaktiline käärimine toimub tammevaatides, millest 30% on uus Prantsuse tamm. Veini laagerdatakse tammevaatides 12 kuud, millest 30% on uus tamm.

Värvuselt on vein rubiinpunane. Aroom on kompleksne, tunda on punaseid marju, vürsti, suitsu, ploomi ja aniisi. Maitselt on vein särtsakas, mineraalne, kreemjas, aromaatne ja väga pika röstise järelmaitsega. Vananemispotentsiaal on 7-10 aastat. Parim serverveerimistemperatuur on 18 kraadi ja soovitav on veini dekanteerida.

Teso La Monja on Egureni veiniperekonna uus projekt Toro D.O. piirkonnas Hispaanias, kuid juba on need veinid saanud ülemaailmse tunnustuse osaliseks. Egureni perekond valis väga hoolikalt veiniaiad, mis asuvad Valdefinjas, Toro ja Villabuena del Puente külades. Neid piirkondi mõjutavad kõige rohkem Duoro jõgi ja Atlandi kliima, kus suved on kuivad ja kuumad ning talved on jäised ja külmad. Veiniaiad on peamiselt liivased, savise alamkihiga (mis on hea veehoidja arvestades vähest sademete hulka). Samuti on pinnases kivirahni, mis päeval endasse soojust kogub ja jahedatelt öödel pinnast soojendab. Teso La Monja veinimaja kasvatab ainult Tina de Toro (Tempranillo) viinamarju ning saagikus on äärmiselt madal (keskmiselt umbes 15 hl/ha; seadusega on lubatud 42 hl/ha), mis võimaldab valmistada väga kontsentreeritud ja kompleksseid veine.

Penin guide 94 punkti
Robert Parker 92 punkti