Ferdinand's Saar Dry Gin 50cl

Ferdinand's Saar Dry Gin 50cl

Nimi: Ferdinand's Saar Dry Gin 50cl

Riik/regioon: Saksamaa, Mosel

Tootja: Ferdinand's

Alkoholisisaldus: 44% vol.

Tootekood: 1661

Hinnaklass: €€

Ferdinand's Saar Dry Gin on nime saanud kunagise Preisi kuningriigi metsniku Ferdinand Geltzi järgi, kes muuhulgas oli ka praeguseks kogu Saksamaa ühe parima veinimaja Zillikeni (VDP Mosel-Saar-Ruwer) üks rajajatest.

Gini valmistamiseks kasutatakse 30 koostisosa, mis kõik on orgaanilised ja pärinevad oma valdustelt või tulevad lähiümbruskonnast - laukapuu, kibuvits, pomerantsipuu, sidrun, sidrunaloisia, lagritsa-magusjuur, kadakas, heinputk, apteegitill, humal, kannatuslill, bergamott, lavendel, must leeder, mandlipuu, kardemon, jasmiin, virsik, koriander, sidrun-liivatee, sandlipuu, kummel, ingver, kaneel, piparmünt, õunad, küdoonia, must pipar, meliss ja muskaatpähkel.

Gin on valmistatud käsitööna ning destilleeritud väikeste partiidena kasutades parimat kohalikku toorainet. Kõigepealt saadakse mitmekordse destillatsiooni tulemusena oma teraviljast 90% piiritus, mida kasutatakse baasalkoholina. Seda lahejendatakse natuke veega ning enne destilleerimist lisatakse ka ülalmainitud 30 koostisosa. Kasutatakse kahte destilleerimise meetodit - nii kateldestillaatorit (pot still) kui ka auru-infusioonkambrit (vapour infusion chamber). Viimase kasutamine aitab ginile anda õrnemaid aroome, mis muidu kaduma läheksid.

Nüüd selle juurde, mis selle gini eriti omapäraseks teeb. Kui destilleerimine on lõppenud, siis lisatakse ginile kindel kogus Riesling Spätlese veini, mis tuleb Saksamaa ühe parima veinimaja Zillikeni hinnatud Saarburger Rausch veiniaiast. Selle partii puhul on tegu 2014 aastakäigu Spätlesega. Pärast rahuneb gin veel 4 nädalat.

Ferdinand's gini loojateks on Dorothee Zilliken (omanimelisest veinimajast Saarburgis) ning Andreas Vallendar (Avadis Distillery omanik ja master distiller). Vallendari perekond on käsitöö napsude destilleerimisega tegelenud alates 1824. aastast ning 11 hektari suurune Zillikeni veinimaja on auhinnatud veine valmistanud juba 270 aastat.

Aroom on meeldivalt lilleline, eristuvad kadaka, lavendli, sidrunheina ja äratuntavad Rieslingu noodid. Maitses on tunda sidrunit, laimi ja tüümiani ning taustal ka kadakat. Läbi kumab ka meeldiv Rieslingu alatoon. Järelmaitses on tunda ka soojendavat ingverit. Vaata kindlasti lisaks ka Ferdinand'si kokteilide raamatut. Tänu oma maitseomadustele ideaalne Martinez ja French 75 kokteilis (vt siit). Proovi kindlasti ka meie BTW käsitöö toonikuga. Ferdinand'si tutvustavat artiklit Gin Lover ajakirjas saab näha siin.

Pudel on suletud naturaalse korgiga.

San Francisco World Spirits Competition - Double Gold
International Spirits Award - Gold Medal
Concours Mondial - Gold Medal