First Day of Harvest Arbequina by Raphael, Extra Vergin Olive Oil 50cl

First Day of Harvest Arbequina by Raphael, Extra Vergin Olive Oil 50cl

Nimi: First Day of Harvest Arbequina by Raphael, Extra Vergin Olive Oil 50cl

Riik/regioon: Hispaania, Andalucia

Tootja: Castillo de Canena

Aastakäik: 2015

Mari: 100% Arbequina

Tootekood: 1449

Hinnaklass:

First Day of Harvest on valmistatud 2014. aastakäigu oliivide saagist, mis on pressitud esimese 24 tunni jooksul pärast nende korjamist. See unikaalne oliiviõli annab edasi intensiivse ja võimalikult värske lõhna - ja maitsebuketi. 

First Day of Harvest on eriväljalase ning see aasta on 10. kord kui seda valmistatakse. Iga aastakäigu etiketi kujunduse loomisel osaleb keegi tuntud hispaanlane ning 2015. aasta pudeli kujunduse aitas luua maailmakuulus laulja Raphael.

Valmistatud 100% Arbequina sordi oliividest, pressitud esimese 24 tunni jooksul pärast marjade korjamist, pressimine toimub mehhaanilisel teel külmpress meetodil. Väga unikaalse puuviljase karakteriga, väga elegantne ja kompleksne. Aroomis eristuvad värsked rohelised õunad, sidrunikoor ja aromaatseid ürte, maitses küps banaan, mõru mandel, lõppmaitses delikaatne vürtsikus.

Castillo de Canena valdustel valmistati oliiviõli juba 1780. aastal, kuid firma nimi pärineb veelgi varasemast ajast - see on pandud 16. sajandist pärit Canena linnas asuva lossi järgi, kus Vañó perekond elab tänaseni. Oliiviõli valmistamise traditisioonid on rännanud läbi mitme põlvkonna tänaseni. Vañó perekonna 1500 hektari suurused valdused asuvad Jaéni piirkonnas Andaluusia maakonnas. Tänapäeval valmistakse selles piirkonnas 75% kogu Hispaania oliiviõlist ning Jaéni tuntakse kui maailma oliiviõli pealinna. Sealne mägine maastik ja soodsad klimaatilised tingimused teevad paljude kriitikute arvates sellest piirkonnast maailma parima oliiviõli valmistamise koha.

Castillo de Canena on perefirma, mis keskendub ainult kõige kõrgema kvaliteediga extra virgin oliiviõli tootmisele. Oliivipuud kasvavad rahus ning saavad toiduks vett lähedal asuvast jõest. Oliivid koristatakse käsitsi novembri algusest kuni veebruarini. Selle perioodi vältel kontrollitakse pidevalt oliivide küpsust ning iga puu puhul otsustakse eraldi, millal on õige aeg koristuseks. Peale koristust viiakse oliivid vähem kui 3 tunni jooksul veskisse purustamisele, et tagada värskus, aromaatsus ja madal happesus. Veskisse saabudes oliivid puhastatakse ning jahvatatakse massiks. Kõik Castillo de Canena oliiviõlid valmistakse külmpressimise meetodil, mis tähendab, et oliiviõli on valmistatud ainult värsketest oliividest ja tegemist on esimesest pressist saadud õliga. Oliiviõli hoitakse temperatuurikontrolliga terasmahutites, mis tagab toote värskuse ka pudeldamise hetkel. Pudelisse villimisel lisatakse väga väike kogus lämmastikku, mis kaitseb õli oksüdatsiooni ja riknemise eest. Viimane samm eristab Castillo de Canena õlisid enamus teistest tootjatest. 

Vaadake ka Castillo de Canenat tutvustavat videot ning pikemalt saab lugeda siit.