Recioto della Valpolicella DOCG, CorteGiara by Allegrini 50cl

Recioto della Valpolicella DOCG, CorteGiara by Allegrini 50cl

Nimi: Recioto della Valpolicella DOCG, CorteGiara by Allegrini 50cl

Riik/regioon: Itaalia, Veneto

Tootja: CorteGiara by Allegrini

Aastakäik: 2015

Mari: 70% Corvina Veronese, 30% Rondinella

Alkoholisisaldus: 13% vol.

Tootekood: 1910

Hinnaklass: €€

CorteGiara Recioto della Valpolicella valmistamiseks kasutatakse viinamarju, mis on kasvanud Valpolicella mägedes, Colline di Grezzana, Montorio ja Marcellise külade ümbruses. Veiniaiad asuvad 240 meetri kõrgusel merepinnast, edelapoolsetel nõlvakutel, kus on kuiv ja kriidine pinnas, rohkelt leida merelisi settelisi kivistisi. Viinamarjad kasvavad Arbour-süsteemis, 3000 puud hektaril, saagikus on umbes 35 hektoliitrit hektarilt. Veinipuude keskmine vanus on 35 aastat. Recioto della Valpolicella valmistatakse 75% Corvina Veronese, 20% Rondinella ja 5% Molinara viinamarjadest. Viinamarjad korjatakse käsitsi septembri teises pooles ja pärast korjamist kuivatatakse neid spetsiaalsetes hästi ventileeritud ruumides vähemalt 130 päeva, selle aja jooksul kaotavad marjakobarad 50% oma kaalust. Pärast kuivatamist marjakobarad pressitakse ning veini valmistamine algab veebruari teises pooles, fermentatsioon toimub roostevaba terasest mahutites 20 - 25 kraadi juures, marjakestade ja marjamahla kontakt kestab 24 päeva, seejärel pannakse vein laagerduma väikestesse tammevaatidesse 12 kuuks. Vein villitakse pudelisse ilma filtreerimiseta, vein küpseb pudelis omakorda veel 12 kuud. Veinil on intensiivne rubiinpunane värvus, kergelt tumelilla varjundiga. Aroomis eristuvad kuivatatud puuviljad ja vürtsid, õrn tammevaadi nüanss. Maitse on ümar ja harmooniline, suurepärane tasakaal tanniinide, puuvilja ja happesuse vahel, täidlane lõppmaitse, mis on rikkalik ja kauakestev. Vein sobib väga hästi küpsete juustudega ja šokolaadikoogiga, traditsiooniliselt serveeritakse muretaignast küpsetiste juurde, magusate küpsiste ja koogikestega, väga huvitav kombinatsioon värskete maasikatega või mitmesuguste troopiliste puuviljadega. Lihatoitudest serveerida metsloomalihaga, piprase loomalihaga, kuivatatud lihaga, idamaiste vürtside ja datlitega valmistatud lihahautistega, küpsetatud lambalihaga. Ideaalne nautimiseks ilma toiduta. Serveerida 14 kraadi juures.

CorteGiara on kuulsa Allegrini veinimaja negociant-label. Kogu veinivalmistamise protsess toimub Allegrini veinimajas, viinamarjad ostetakse ümbruskonna parimatelt kasvatajatelt ja valitud kasvukohtadest. CorteGiara on omamoodi kvaliteedistandard, mis eristab neid veine kogu ülejäänud Veneto veinipiikonna sarnase taseme tootjatest.