Grande Cuvée Trockenbeerenauslese Nummer 6, Burgenland, Kracher 37,5cl

Grande Cuvée Trockenbeerenauslese Nummer 6, Burgenland, Kracher 37,5cl

Nimi: Grande Cuvée Trockenbeerenauslese Nummer 6, Burgenland, Kracher 37,5cl

Riik/regioon: Austria, Burgenland

Tootja: Kracher

Aastakäik: 2015

Mari: 60% Chardonnay, 40% Welschriesling

Alkoholisisaldus: 10% vol.

Tootekood: 400

Hinnaklass: €€€

60% Chardonnay ja 40% Welschriesling. Alkoholisisaldus 10.5% vol. Jääksuhkru sisaldus 205 g/l ja happesus 9.4 g/l kohta. Chardonnay kääritamine toimub uutes väikestes Prantsuse tammevaatides ja Welschriesling kääritamine uutes suurtes 1000 liitri suurustes tammemahutites. Vein laagerdub tammes 20 kuud.

Aroomis on tunda delikaatseid ürte, vürtse, iirist ja mett. Maitse on üllatavalt mineraalne, tunda on luuvilju ja head happesust. Järelmaitses domineerib küps virsik. Serveerida 10-12 kraadi juures. Sobib ideaalselt tarte tatiniga ja ploomi kompotiga pannkookidega.

Kracheri nimi on kindlasti teada kõigile dessertveini sõpradele. Tegemist on vaieldamatult ühe kõige kuulsama Austria veinimajaga. Veinivaldused asuvad Seewinkeli piirkonnas Burgenlandis, Austria-Ungari piiril, kus soe ja niiske kliima annavad head võimalused "botrytis cinerea" väärishallituse tekkeks. Pärast oma isa Alois Kracheri surma 2007. aastal on 20 hektari suuruse veinimaja eesotsas Gerhard Kracher. Kracher toodab mitmeid tavaveine, kuid ta hiliskorje ja väärishallitusega dessertveinid on maailma ühed hinnatumad. Neid valmistatakse vaid parimatel aastatel ning on üldiselt nummerdatud 1-10, vastavalt kontsentratsioonile. Lisaks on nendel veinidel kaks stiili - Zwischen den Seen' ning 'Nouvelle Vague'. Esimese puhul laagerduvad veinid terasmahutites ja/või suurtes tammemahutites ning rõhk on veini värskusel. Teise stiili puhul laagerduvad veinid väikestes Prantsuse tammevaatides ning rõhk on veini kontsentratsioonil, vürtsikusel ning järelmaitse pikkusel. Veinipuude saagikus on väga madal (keskmiselt 3 kobarat puu kohta) ning malolaktilist kääritamist kõrge naturaalse happesuse säilitamiseks kunagi ei rakendata.