Vendrell Olivella "L'Absis" Métode Tradicional Brut 75cl (BIO)

Vendrell Olivella "L'Absis" Métode Tradicional Brut 75cl (BIO)

Nimi: Vendrell Olivella "L'Absis" Métode Tradicional Brut 75cl (BIO)

Riik/regioon: Hispaania, Penedes

Tootja: Vendrell Olivella - Mas Goma 1724

Aastakäik: 2016

Mari: 60% Xarello, 40% Macabeo

Alkoholisisaldus: 11,5% vol.

Tootekood: 1471

Hind: 21.50

Hinnaklass:

Vendrell Olivella L'Absis Organic Brut on valmistatud 60% Xarello ja 40% Macabeo viinamarjadest, mis on korjatud eranditult Mas Goma veinimõisa oma "organic certified" aedade saagist. Valmistatud šampanjameetodil (metode tradicional), teistkordne kääritamine pudelis settel minimaalselt 40 kuud (Gran Reserva), veini settest eemaldamine toimus märtsis 2017. Dosage on 7 grammi liitri kohta, happesus 5,9 grammi liitri kohta.

Värvuselt kuldsete varjunditega kahvatu kollane, peen ja püsiv mull moodustab klaasis ilusa krooni. Aroom on väga puhas, otsekohene ja kompleksne, selgelt eristub särtsakas sidruni noot, valgete lillede ja puuviljade nüanns on integreeritud küpsemisel tekkinud röstitud saia ja sarapuupähkli nüanssidega. Maitse on kompleksne, äärmiselt värske ja mineraalne, suurepäraselt integreeritud peenike õrn mull tekitab õhulise ja kerge fooni, keskmaitses rikkalik puuviljasus koos küpsemise nootidega, kreemjas tekstuur, lõppmaitse täidlane, püsiv, elegantne ja suurepärases tasakaalus.

Vein sobib ideaalselt aperitiiviks, kergete eelroogadega ja keskmise magususega dessertidega. Veini mineraalne ja kreemjas tektstuur sobib nooremate juustudega, värskete mereandidega, suitsutatud kalaga ja Aasia köögiga. Soovituslik serveerimistempratuur on 10 kraadi.